Predrag Rajković (©Reuters)
Predrag Rajković (©Reuters)

Rajkoviću od Čelsija zavisi transfer karijere

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 12:38

Viljareal vidi srpskog čuvara mreže kao ozbiljnu opciju ukoliko proda Filipa Jorgensena za kojeg je zainteresovan londonski klub

Malo ko je od srpskih reprezentativaca sebi podigao cenu na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Jedan od retkih je golman Predrag Rajković, koji je iznenadnu priliku među stativama maksimalno iskoristio te bi dobre partije iz Nemačke mogao da naplati na klupskom planu i ostvari transfer karijere.

Lokalni Futbol desde Mallorca piše da se 28-godišnji čuvar mreže Majorke našao na radaru Viljareala, koji se sprema za život posle Filipa Jorgensena (22).

Izabrane vesti

Talentovani danski golman rođen u Švedskoj, koji je na Keramiku stigao još kao 13-godišnjak, zablistao je prošle sezone na golu prvog tima i već ove bi mogao da napravi iskorak. Čelsi vidi Jorgensena kao jednu od potencijalnih zamena za Đorđa Petrovića kojeg je Enco Mareska precrtao po dolasku na Stamford Bridž, i navodno je već kontaktirao zastupnike mladog reprezentativca Danske.

Ukoliko pronađe zajednički jezik sa Čelsijem i proda Jorgensena, Viljarealu će biti potreban novi golman budući da se nedavno rastao i sa Pepeom Reinom (Komo). Pomenuti izvor navodi da kontakt između klubova još nije uspostavljen, ali napominje da na Keramiki ozbiljno razmišljaju o Rajkoviću.

I mada je prošle sezone propustio samo dve utakmice u Primeri, scenario u kojem Rajković napušta Majorku nije nezamisliv. Među stativama španskog kluba je velika gužva, Hagoba Arasate na raspolaganju ima četvoricu golmana i ideja čelnika je da se budžet rastereti prodajom jednog od njih. Na izlaznim vratima je do nedavno bio Leo Roman, međutim, Majorka je tražila od Đenove 4.000.000 evra fiksno i pride 2.500.000 kroz bonuse te je italijanski klub izašao iz pregovora i okrenuo se drugim opcijama.

Što se tiče Rajkovića, Mundo Deportivo je početkom juna pisao kako će Majorka za njegovu slobodu tražiti oko 8.000.000 evra pa ostaje da se vidi da li su njena potraživanja skočila posle Evropskog prvenstva. Svakako se neće sav novac sliti u njenu kasu, jer je procenat od prodaje zadržao Rems, koji ga je pre dve godine prodao Majorki za 2.000.000 evra.


tagovi

MajorkaPredrag RajkovićViljarealtransferiLetnji prelazni rok 2024Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara