Foto: Starsport
Foto: Starsport

Rajković: Ne očekujem mnogo posla u naredne dve utakmice

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 13:34

Golman reprezentacije Srbije optimista pred utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru

Predrag Rajković, golman Remsa i reprezentacije Srbije, pred oktobarske izazove protiv Luksemburga i Azerbejdžana u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru izneo je očekivanja, ne skrivajući optimizam.

Izabrane vesti

"Luksemburg je pokazao da ima kvalitet, u Beogradu su posle gola za 2:1 imali igru, vršili presing, ali smo bolja ekipa i ne treba da razmišljamo ni o čemu osim o pobedi. Iako igramo na strani imamo bolje igrače i ne očekujem veće probleme na putu do tri boda", izjavio je golman Orlova i potom se osvrnuo na individualne kvalitete Luksemburga kojem izabranici Dragana Stojkovića gostuju 9. oktobra:

"Video sam poslednji gol Sebastijena Tila, protiv Reala. Usmeravamo pažnju na svakog igrača i segmente u kojima bi mogli da prave razliku. Trudimo se da to neutrališemo. Spreman sam i koncentrisan u potpunosti, svestan da moram da budem na nivou svih 90 minuta. Primer je Irska protiv koje nije bilo posla do završnice utakmice, a potom sam imao dosta iskušenja u poslednjih pet minuta".

Rajković je potom naglasio kvalitet Srbije i istakao ulogu selektora.

"Od dolaska novog selektora igramo dobro, napadački. U Irskoj se desilo da smo nesretno primili gol. Očekuju nas tri utakmice i verujem da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Na naredne dve utakmice ne očekujem mnogo iskušenja, nadam se da će saigrači odraditi posao i da ćemo biti ti koji će kontrolisati igru".

Ambicije Orlova su da pobedama nad Luksemburgom i Azerbejdžanom održe korak u odnosu na Portugaliju sa kojom bi ih potom očekivao odlučujući duel.

"Imamo kvalitetne igrače i smatram da treba da odemo rasterećeno u Lisabon, da pružimo maksimum i rezultat će doći sam po sebi. Ipak, do tada ima još mnogo, fokus je pre svega na naredne dve utakmice", izjavio je Rajković.



tagovi

Predrag Rajkovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara