Patrik Penc (©Reuters)
Patrik Penc (©Reuters)

Rajković dobio konkurenciju u Remsu, stigao golman koji je izludeo Francusku

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 21:30

Penc stiže kao slobodan igrač

Setiće se verovatno mnogi od vas da smo pre mesec dana pisali o Patriku Pencu, golmanu koji je briljirao u mečevima Lige nacija protiv Danske i pogotovo Francuske. Penc, tada bez angažmana posle rastanka sa bečkom Austrijom, pružio je protiv aktuelnog prvaka sveta partiju života pošto je spustio rampu i sa šest intervencija umalo doprineo da njegova zemlja napravi senzaciju i dobije utakmicu. Kilijan Mbape je do kraja uspeo na silu da zatrese mrežu, a Penc je ostavio toliko dobar utisak da je evropska fudbalska javnost bila ubeđena kako će uskoro pronaći novi, mnogo bolji angažman od onog koji je imao. Bile su mu to, inače, prva dva starta na golu reprezentacije koju sa klupe vodi Ralf Rangnik.

Pisalo se o ponudi Leha, a on je postao novi čuvar mreže Remsa! Austrijski čuvar mreže potpisao je sa članom Lige 1 trogodišnji ugovor i dobio adekvatnu nagradu za odlične partije u nacionalnoj selekciji.

Izabrane vesti

Kako javljaju austrijski i francuski mediji, Penc je upravo posle utakmice sa Francuskom privukao ogromnu pažnju čelnika Remsa koji su ubrzo stupili u kontakt sa njegovim agentom i započeli razgovore o mogućem angažmanu koji je u subotu popodne materijalizovan.

Njegov dolazak otvara pitanje statusa Predraga Rajkovića. O njegovom mogućem odlasku pisali su francuski mediji pred kraj prošle sezone, s obzirom da je ušao u poslednju godinu ugovora i da klub želi da zaradi nešto na njegovoj prodaji. Od tada se, ipak, nije mnogo toga pisalo i spekulisalo. Sada bi situacija mogla da se promeni, mada ostaje da se vidi kakav plan Rems ima za Penca.

Novu sezonu klub otvara gostovanjem Marselju 7. avgusta.


tagovi

Patrik PencLetnji prelazni rok 2022Rems

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara