Radulović: Da proširimo roster

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 10:54

Selektor Crne Gore zadovoljan izletom u Novi Pazar...

Utakmica između Novog Pazara i Vojvodine (1:1) izazvala je veliko interesovanje, ne samo publike, koja je imala pristup Džaizkoin areni prvi put od maja ove godine, već i fudbalskih radnika iz Srbije i regiona.

Selektor najjače selekcije Crne Gore Miodrag Radulović bio je jedan od onih koji su se našli u svečanoj loži stadiona u Novom Pazaru, na kojem je ništa manje uzbudljivo bilo i narednog dana, s obzirom na iznenadni prekid saradnje sa Vladimirom Gaćinovićem i sinoćnje sletanje Damira Čakara na užarenu trenersku klupu.

Izabrane vesti

Radulović smatra da je vojevanje kraj Jošanice u potpunosti opravdalo epitet jednog od derbija 15. kola Mozzart Bet Superlige.

"Video sam izvanrednu utakmicu, u dobrom tempu. Obe ekipe koje su želele pobedu. Pazar je bio bolji u prvom poluvremenu, a Vojvodina u nastavku, pa mislim da je krajnji rezultat realan. I na ovom meču Novi Pazar je pokazao da je najprijatnije iznenađenje Mozzart Bet Superlige. Ustvari, rekao bih da više nije iznenađenje, nego jedan od timova što stremi vrhu tabele. Želim im puno uspeha u nastavku šampionata", počeo je priču za Mozzart Sport 54-godišnji šef struke Sokolova.

Njegov put od Podgorice do Novog Pazara bio je radnog karaktera, s obzirom da i Novi Pazar i Vojvodina imaju u svojim redovima igrače sa crnogorskim pasošem ili one sa dvojnim državljanstvom.

S najvećom pažnjom Radulović je pratio čuvara mreže Vojvodine Lazara Carevića, kapitena Novog Pazara u manevru Stefana Lončara, kojeg je pre više od četiri godine pod zastavu zvao i Ljubiša Tumbaković, kao i Baranina iz Šumadije stasalog u Čukaričkom Bojicu Nikčevića, ove jeseni fudbalski preporođenog u plavo-belom dresu.

Mogao je nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore do 19 godina da vidi i vrlo dobro izdanje desnog beka Pazaraca Periše Pešukića, ne računajući reakciju kod izjednačujućeg gola Aleksandra Busnića, dok je Ivan Vukčević ostao na klupi Lala. I Pešukić i Vukčević već imaju reprezentativno iskustvo, istina u mlađim kategorijama.

"Imalo je tu dosta igrača interesantnih za naš nacionalni tim. U novembru predstoje dve prijateljske utakmice (protiv Slovačke u Podgorici 17. i Slovenije u gostima 20), gde ćemo pokušati da proširimo roster za ono što nas očekuje naredne godine. Plan je da ojačamo ekipu i istovremeno, ako budemo mogli, da je podmladimo. Ova moja poseta zaista je imala svrhu. Gledao sam dobru utakmicu i video dosta interesantnih igrača. Takođe, želeo bih da se zahvalim ljudima iz Novog Pazara na izvanrednom gostoprimstvu", ocenio je Radulović.

Početkom prošle godine, posle dužeg vremena vratio u otadžbinu i preuzeo Crnogorce, nakon što je trenersku karijeru uspešno gradio u Aziji i na Bliskom istoku. Susedi u konkurenciji Holanđana, Norvežana, Turaka, Letonaca i reprezentativaca Gibraltara nisu uspeli da se plasiraju na predstojeći planetarni šampionat u Kataru, ali od narednog proleća slede novi izazovi.

Crna Gora će igrati u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj, zajedno sa Mađarskom, Srbijom, Bugarskom i Litvanijom. Najpre 24. marta sledi gostovanje Bugarima na čelu sa Mladenom Krstajićem, a tri dana kasnije u Crnu Goru stižu Dragan Stojković i njegovi goropadni Orlovi.

"Grupa je veoma interesantna. Ono što nas u regionu najviše interesuje su dueli sa Srbijom. Dva Saveza imaju izvanrednu saradnju, izvanredne svakodnevne odnose i komunikaciju. Biće veoma naporno i rezultatski neizvesno, ali verujem da ćemo da smognemo snage da dobrom borbom i poštenim odnosom ostvarimo dugogdošinji san svih fudbalera i fudbalskih radnika Crne Gora. Nadam se da ćemo da ostvarimo svoje ciljeve", poručio je na kraju selektor Crne Gore Miodrag Radulović.


tagovi

Miodrag Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara