Raduj se svete: Šape je lider, Šape ima najtvrđu odbranu Južne Amerike i trenera koji raste(VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 02:09

Šapekoense zabeležio još jedan važan trijumf – 1:0

Nema fudbalskog romantika ili emotivne duše, koja na brazilski Šapekoense ne gleda sa posebnim emocija, zbog one zlokobne večeri iz 2016. godine kada je gotovo kompletan tim brazilskog kluba pogunio putujući na meč protiv Atletiko Nasionala. Mančester Junajted novog veka morao je da počne život iz početka.

I uspevao je da odoli brojnim iskušenjima, da se protivi zakonima logike, čak i da pobeđuje brazilske velikane. Do finiša prošle sezone kada je posle poraza od Botafoga morao da se preseli u Seriju B. Na sreću, izgleda, samo nakratko.

Izabrane vesti

Šapekonese je apsolutni lider Serije B, koji se još jednom pobedom ove večeri približio konačnom cilju, povratku u elitu. Kao domaćin, pao je CSA pogotkom Anselma Romana – 1:0. Ništa novo kada su ovogodišnji rezultati Šapekonesea u pitanju. Poslednji poraz još 29. avgusta. Od tada Šape drži čas, i ne želi da prestane.

Ima nešto vrlo specifično u rezultatima tog kluba ove sezone. Šape je, prema mnogim paramterima, tim sa najtvrđom odbranom na tlu Južne Amerike. U 20 mečeva primili su samo pet golova, što je podatak za diku mladog trenera Umberta Luzara. Reč je o stručnjaku koji nije imao veliku igračku karijeru. Nije stigao do velikih klubova, nije mu se posrećilo da se otisne u Evropu i kroz manje sredine traži put ka fudbalskom sazvežđu. Ali je 2014. godine uplovio u trenerske vode i zasad mu dobro ide.

Uspeo je da napravi defanzivnu mašinu, koja večeras nije popustila pred napadima CSA. Domaćin je imao inicijativu, uputio mnogo više šuteva ka golu rivala od Šapea, ali su tri boda predstavljala nagradu za sva taktička ostvarenja Umberta Luzara.

Jedini gol na meču postignut je u 53. minutu kada je napadač Anselmo Ramon naleteo na ostavljenu loptu Mokelina. Imao je Šape još jednu izglednu priliku do kraja meča, ali je Ramon promašio.

Međutim, i ovako je Luzaru puna šaka brade. Klub sa posebnom emocijom i trener koji raste. Može da bude dobitna kombinacija.



tagovi

Šapekoense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara