Stadion Čair (©Starsport)
Stadion Čair (©Starsport)

Radničkom zabrana registracije novih igrača zbog dugova prema Gruzinu koji je odigrao 118 minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 09:46

Čim isplate obaveze automatski će suspenzija biti skinuta

Nikako srpski klubovi da nauče – svaki dug, posebno prema strancu, mora da se plati. A kako je niški Radnički ostao dužan Gruzinu Giorgiju Papunašvili Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije mu je po nalogu Fife uvela zabranu registrovanja novih igrača dok se problem ne reši.

Gruzijski mediji pišu da su Nišlije “skratile” Papunašvilija za “nekoliko plata", a sreća u nesreći je što prema informacijama Mozzart Sporta dug nije preveliki, naprotiv. Suspenzija će biti ukinuta čim se on izmiri. S tim da će morati na Čairu brzo da deluju, jer zbog ove kazne ne mogu da registruju ni igrače u mlađim kategorijama, a prvenstva počinju za vikend. Dakle, Radnički će morati da dug izmiri već koliko danas ili sutra.

Izabrane vesti

Mrlja pak ostaje. Nije dobro za ugled kluba kada se među fudbalerima pročuje da plate nisu redovne. Poseban paradoks je što je klub kažnjen zbog fudbalera koji je na Čairu odigrao samo 117 minuta.

Papunašvili je u Radnički došao kao „bomba“ prelaznog roka, sa zavidnim „si-vijem“, koji su krasili zapaženi nastupi u Dinamu iz Tbilisija, sezona u Verderu iz Bremena, pa makar i njegovom drugom timu, tri solidne godine u Saragosi, status bivšeg reprezentativca Gruzije. Debitovao je za Nišlije pravo iz aviona u porazu od Novog Pazara (1:3), kada je čak asistirao Nikoli Štuliću za utešni pogodak, ali nakon toga je zabeležio još svega dva nastupa za Radnički, poslednji još 21. avgusta u Surdulici. Sve skupa – tri utakmice, samo jedna kao starter, 118 minuta fudbala u dresu niškog tima. Pratio ga je glas da je u Srbiju došao potpuno nespreman, da se baš i nije potrudio da to promeni, a u više navrata o tome je govorio Nenad Lalatović, za čije vreme Papunašvili nije ni prišao statusu prvotimca. Nakon što je na zimu otpao sa spiska putnika u Tursku na pripreme ekipe, tražio se samo način sporazumnog razlaza.



tagovi

Georgi PapunašviliRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara