©Starsport
©Starsport

Radnički se iz Bugarske vraća sa pojačanjem – Jurukov na Čairu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 16:08

Nišlije angažovale vezistu iz države u kojoj trenutno sprovode pripreme, dosadašnjeg fudbalera Arde Kardžali

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Fudbaleri Radničkog privode kraju pripreme u Bugarskoj, a osim za desetine kilometara u nogama i određeni stepen uigranosti, kući će se vratiti brojniji za jednog člana, fudbalera upravo iz zemlje istočnih suseda. Ilija Jurukov, 24-godišnji vezista, novo je pojačanje Nišlija, treće uzastopno inostrano ovog leta – potvrđeno je za Mozzart Sport u klubu sa Čaira.

Izabrane vesti

Jurukov se najbolje snalazi u defanzivnim ulogama u veznom redu, što je Radničkom i najdeficitarnija pozicija u timu, posebno dok se od povrede ne oporavi Milorad Stajić. Seniorsku karijeru gradio je u Levskom iz Sofije i Ardi Kardžali, gde je proveo poslednje tri sezone, a bio je i član svih mlađih reprezentativnih selekcija Bugarske. Trebalo bi da se ekipi priključi do završetka priprema u Banskom.

Podsetimo, on je peto ovoletošnje pojačanje Nišlija. Nakon golmana Dejana Stanivukovića iz Kolubare i Radivoja Bosića, dosadašnjeg fudbalera Javora, Radnički je u svoje redove doveo korejskog interncionalca Đin Ho Đoa i jamajčanskog napadača Trivante Stjuarta, fudbalere koji imaju iskustvo nastupa u Mozzart Bet Superligi, u dresovima Novog Pazara, odnosno Javora. Tamo su igrali kao pozajmljeni fudbaleri Fenerbahčea i Salernitane, ali Radnički ih je ovog leta otkupio i sa njima potpisao dvogodišnje ugovore. Stjuart se ekipi priključio pre dva dana i debitovaće danas u kasnim popodnevnim časovima, u proveri protiv Makabi Petah Tikve.

Radnički ovog leta nije prodavao. Spekulisalo se o interesovanju za nekoliko vodećih prvotimaca, pre svih za Davida Petrovića i Jusufa Bamidelea, ali kako je Mozzart Sportu rečeno iz najužeg rukovodstva kluba, sve ponude su odbijene i stav je da Radnički sa aktuelnim sastavom započne sezonu, kako mu se ne bi ponovio loš start iz prethodna dva šampionata.



tagovi

Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara