©FK Radnički
©FK Radnički

Radnički preokrenuo protiv Rumuna, Iveljin gol na debiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 20:12

Nišlije u prvoj pripremnoj utakmici savladale Politehniku Jaši sa 2:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Fudbaleri Radničkog danas su u Banskom odigrali prvu pripremnu utakmicu ovog leta. Nikola Trajković debitovao je na klupi Nišlija pobedom nad Politehnikom Jaši, novim rumunskim prvoligašem, rezultatom 2:1 (1:1), posle preokreta, a Pavle Ivelja debitovao je golom, i to onim za pobedu, nekoliko minuta pre kraja utakmice. Rumuni su poveli u 13. minutu iz penala, preko svog kapitena Gabrijela Vasvarija, a petnaestak minuta kasnije izjednačio je Belaković.

Izabrane vesti

Radnički je meč počeo u formaciji sa trojicom u štoperskoj liniji, u sledećem sastavu: Rosić, Vojnović, Gaku, Bakić, Cvetković, Ilić, Pejović, Stajić, Belaković, Marjanović, Škrbić. Na poluvremenu su u igru ušli Petrov umesto Škrbića, Stevanović umesto Rosića, Pavlović umesto Marjanovića i Rašić umesto Cvetkovića, a kasnije su sa klupe ulazili Jovanović, Mićin, Ajdar, Ivelja i Marjanac.

Zbog povreda, trener Trajković nije mogao da računa na Bazila Jamkama, Andreju Stojanovića i Filipa Freja, kao ni na najnovije pojačanje Đura Zeca, koji se tek pre par dana priključio ekipi. Trajković sigurno neće biti srećan zbog činjenice da se ponavljaju neke loše navike iz prošle sezone - skrivljen penal (prekršaj Make Gakua), ali i crveni karton (drugi žuti) Vanje Ilića u 70. minutu. Imali su i Rumuni isključenog igrača još u prvom poluvremenu, ali u oba slučaja ušle su zamene sa klupe, pa ekipe nisu ostajale sa manjim brojem igrača na terenu.

Ono što Trajkovića može da raduje jeste karakter ekipe da se vrati iz rezultatskog minusa. Prema informacijama sa lica mesta, Belaković je pogodio nakon prodora po levoj strani i loše intervencije protivničkog golmana, a Ivelja u samom finišu nakon sjajne solo akcije i asistencije Save Petrova.

Radnički će sigurno igrati 9. jula protiv Boteva u Plovdivu, na otvaranju novog stadiona, a ostaje otvorena mogućnost zakazivanja još jedne utakmice u međuvremenu.


tagovi

Pavle Ivelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara