(Star sport)
(Star sport)

Radnički poklanjao, Docić koristio – Čukarički slavio u Nišu posle 18 godina i spustio Partizan na kotu četiri

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 19:56

Nišlije častile rivala sa dva penala u poluvremenu koje su završile sa nula šuteva, kornera i ofsajda, pa su gosti nastavili poteru za TSC-om

Još je to bila državna zajednica Srbije i Crne Gore kada je Čukarički prethodni put odneo ceo plen iz Niša. Tada, pre 18 godina, u drugom rangu takmičenja, a ove večeri tek drugi put sveukupno u poslednjih 15 superligaških duela, tim sa Banovog brda se osladio na Čairu u poslednjoj utakmici 28. kola Mozzart Bet Superlige – 2:0, popeo se na treće mesto na tabeli, nastavio poteru za drugoplasiranim TSC-om, a Partizan spustio na kotu četiri.

Prihvatili su gosti dva poklona darežljivog domaćina, koji je širom otvorio kapije svog Čaira, na kome je doživeo treći uzastopni poraz ove polusezone, pa degutantno zvuči da je sada i matematički ostao bez šansi da se plasira u plej-of.

Izabrane vesti

Disertacija Radničkog na temu fudbalskog samouništenja dobila je novo poglavlje. Možda i najupečatljivije do sada. Bila im je ovo deveta utakmica ovog proleća, a treća u kojoj su Nišlije bukvalno poklonile prednost svom rivalu na tacni, niotkuda skrivljenim penalom. Tačnije – penalima!

U Kruševcu i protiv Vojvodine bio je po jedan, a sada dva u prvom poluvremenu. Nikola Andrić kao da se nameće za odbojkašku ekipu Niša, koja je pre neko veče proslavila ulazak u Superligu. Kao i protiv Napretka, igrao je rukom u kaznenom prostoru, još u 13. minutu, a u poslednjim trenucima sudijske nadoknade vremena, pred odlazak u svlačionicu, Etongu se preporučio boks klubu, imenjaku, nekadašnjem šampionu velike Jugoslavije. Neartikulisanim pokretom rukom u skoku odalamio je Tošića, koji je, na neki način, iznudio i prvi jedanaesterac. Oba je u gol pretvorio Marko Docić, poslavši Dragana Rosića u jednu, a loptu u drugu, oba puta istu stranu i praktično rešivši utakmicu još na poluvremenu koje je Radnički završio sa nulama u svim napadačkim kolonama – niti jedan šut na gol, niti jedan korner, čak ni ofsajd!

Nije Dragan Šarac vodio ekipu sa klupe, jer je odrađivao suspenziju zbog četiri žuta kartona (činio je to pomoćnik Dragan Gavrilović), ali nije pogodio ni sa promenama koje je izvršio u startnoj postavi. Odlučio je da je „najbezbolnije“ ulogu bonusa poveriti desnom beku Filipu Freju, koji je prvi put ove sezone počeo meč, što je izazvalo lančana pomeranja, pa je Bazil Jamkam „obrnuo igricu“ i nakon svih pozicija u poslednjoj liniji, našao se na mestu zadnjeg veznog, što je Stefana Marjanovića preselilo na klupu. Posle dužeg vremena, u prvoj postavi zaigrali su Saša Marjanović i, posebno, Miljan Škrbić, Petrov levo, Belaković desno, manje ili više neprimetni.

Ovo „više“ odnosilo se na Belakovića, koji je na poluvremenu ostao u svlačionici, baš kao i pogubljeni Maka Gaku i tragičar Andrić. Ušli su Stojanović, Cvetković i Stefan Marjanović, Jamkam se vratio u poslednju liniju, Radnički je prodisao, ali nije uspeo utakmicu da uvede u bilo kakvu neizvesnost. Čukin golman Popović je nesigurnošću prizivao Škrbića u nekoliko navrata, Cvetković je u jednoj situaciji oklevao, Mićin plasirao preko gola, ali ništa od toga nije bilo dovoljno ni za počasni pogodak. Čukarički je rutinski sačuvao stečenu prednost.

RADNIČKI - ČUKARIČKI 0:2 (0:2)

/Docić 20 penal, 45 penal/

Stadion: Čair. Gledalaca: 600. Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad).

Žuti kartoni: Andrić, Etongu, Stefan Marjanović (Radnički).

RADNIČKI (4-2-3-1): Rosić 5,5 – Frej 6, Etongu 5, Andrić 5 (od 46. Stefan Marjanović 6), Maka Gaku 5 (Stojanović 6) – Jamkam 6, Pejović 6 – Belaković 5 (od 46. Cvetković 5.5), Saša Marjanović 5,5 (od 61. Mićin 6), Petrov 5,5 (od 69. Mesarović -) – Škrbić 6.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Popović 6 – Stevanović 6, Pankov 7, Drezgić 6,5, Tošić 7 – Docić 7,5, Kovač 6,5 – Ivanović 6 (od 61. Ovusu 6), Tomović 6 (od 61. Sisoko 6), Lučić 6 (od 71. Janković -, od 84. Rogan -) – Badamosi 5,5 (od 61. Stojanović 6).

Igrač utakmice: Marko Docić (Čukarički).  

MOZZART BET SUPERLIGA, 28. KOLO

Petak

Kolubara - Napredak 0:1 (0:0)

/Krstić 74pen/

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:3 (1:1)

/Žunić 34 - Mijić 28, Bogdanovski 48, Majdevac 72/

Subota

Radnički 1923 - Spartak Subotica 2:2 (1:1)

/Čolović 20, Činedu 77 – Stanić 38, Srećković 54/

Voždovac - Javor 0:1 (0:0)

/Bosić 59/

Crvena zvezda - Mladost GAT 4:2 (2:2)

/Katai 18 i 90, Kanga 45 pen, Rakonjac 82 - Vidakov 11 i 33/

Vojvodina - Partizan 2:1 (0:0)

/Malbašić 53, N. Nikolić 84 - Pantić 90/

Nedelja

Radnik - TSC 0:1 (0:0)

/Ilić 60p/

Radnički Niš - Čukarički 0:2 (0:2)

/Docić 20 penal, 45 penal/



tagovi

Marko Docić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara