Milan Aleksić (Star sport)
Milan Aleksić (Star sport)

Radnički odbio 1.800.000 evra za Aleksića

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 10:15

U pitanju je Čelsijeva grupa

Kragujevački Radnički je prošle sezone bio hit Mozzart Bet Superlige Srbije, igrao dobar fudbal, vratio ljude na tribine, izborio odlazak u Evropu po prvi put u klupskoj istoriji i pride afirmisao nekolicinu igrača kojima je drastično skočila cena. Najviše među njima – talentovanom Milanu Aleksiću.

Mladog vezistu je sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović doveo letos iz Partizana kao slobodnog igrača. Aleksić je celu karijeru do tada proveo u crnim i belim bojama. Prvo u Čukaričkom, a onda i u omladincima Partizana. Ipak, mesta u prvom timu kluba iz Humske nije bilo za njega što je Radnički iskoristio i ubo u centar mete.

Izabrane vesti

Aleksić je počeo sezonu na klupi, da bi dolaskom Feđe Dudića debitovao u prvom timu i malo-pomalo preuzimao ključeve igre Radničkog u svoje ruke. Kako je sezona odmicala, 18-godišnji vezista je bio sve bolji i bolji i na kraju završio kao jedan od nosilaca igre. Ali i tržišno najvredniji igrač u ekipi.

Još u prolećnom delu sezone su skauti evropskih klubova dolazili da ga gledaju, interesovanje je raslo, a među prvima je sa konkretnom ponudom izašla Benfika i ponudila 1.400.000 evra. U Kragujevcu su to odbili verujući u dalji razvoj potencijala i rast cene talentovanog veziste. I bili su u pravu.

Prethodnih dana su se u Šumadiju sa ponudom za Aleksića javili predstavnici BluKo grupe. Reč je o američkom holdingu koji je vlasnik Čelsija i Strazbura, a uskoro će verovatno imati još klubova širom Evrope i sveta u kojima će regrutovati i “parkirati” mlade igrače. Za kupovinu Aleksića su ponudili 1.800.000 evra, ali je i ta ponuda odbijena, saznaje Mozzart Sport. Verovatno bi mladi vezista završio u Strazburu ili na pozajmici u nekom drugom razvojnom klubu da je ponuda prihvaćena.

U Kragujevcu veruju da Aleksić trenutno na tržištu vredi oko 3.000.000 evra, mada se u fudbalu zna da je nečija vrednost onolika koliko su drugi spremni da plate. Svesni su da je teško zadržati talenat poput njega ako dođe ponuda približna pomenutoj ceni. Bez obzira koliko je bitan igrač u Dudićevom timu i važan za Radnički pred izlazak u Evropu i kvalifikacije za Ligu konferencije. Interesovanje za Aleksića je ranije pokazivao i nemački Hamburg, ali nije bilo konkretne ponude.

Kako god, ako mladi vezista napusti Kragujevac posle godinu dana, biće to jedan od najisplativijih transfera u našem fudbalu poslednjih godina. Radnički ga je doveo za džabe, a izvesno je da će biti rekrodna prodaja kluba. Najveći transfer u istoriji Kragujevčana je odlazak Filipa Kostića u Groningena. Zvanično je krilni fudbaler tada otišao u Holandiju za 1.250.000 evra iako sav novac nije završio u klupskoj kasi i spekulisalo se o razlici od 550.000 evra koja je isparila za vreme tadašnjeg rukovodstva Šumadinaca. Ukoliko Aleksić bude prodat ovog leta, nadmašiće i taj Kostićev transfer. Ako ostane, biće to ogroman plus za klub i ekipu u novoj sezoni.


tagovi

Milan AleksićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara