Luka Zorić i Nikola Vlajković u dresu Radničkog (©fkradnicki.com)
Luka Zorić i Nikola Vlajković u dresu Radničkog (©fkradnicki.com)

Radnički nadmudrio Spartak u borbi za Vlajkovićev potpis, angažovao i jednog od najboljih igrača IMT-a

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.06.22. | 17:33

Dva nova lica u Kragujevcu

Marljivo se radi u kragujevačkom Radničkom. Nedavno je na mesto šefa struke postavljem Dejan Joksimović, a pojačanja se ređaju kao na traci. Kako je klub i zvanično objavio, opremu su zadužili polivalentni Luka Zorić i desni bek Nikola Vlajković.

Zorić je po vokaciji levi bek, ali je pokazao da se dobro snalazi i na pozicijama prednjeg i zadnjeg veznog. Vlajković će biti vredno pojačanje za zadnju liniju, a kako je iz kluba potvrđeno njegov potpis je izboren posle velike borbe sa subotičkim Spartakom.

Izabrane vesti

Jedan od najzapaženijih igrača beogradskog IMT-a minule sezone fudbalom je počeo da se bavi u Radničkom sa Novog Beograda, da bi sa 14 godina prešao u mlađe kategorije Čukaričkog. Bio je Zorić član omladinske selekcije kluba sa Banovog brda koja je osvojila Omladinsku ligu Srbije u sezoni 2015/16 i predstavljala Srbiju u UEFA Ligi mladih.

Posle jednogodišnje pozajmice u Grafičaru, prešao je IMT, gde je njegov talenat došao do punog izražaja. Dobre partije koje je mladi Valjevac pružao u ekipi sa Novog Beograda doprinele su na njegovom povratku na Banovo Brdo, početkom pandemijske 2020. godine. Već na leto se vratio u IMT, sa kojim je prošle sezone došao nadomak plasmana u Superligu Srbije.

"Zahvalio bih se najpre sportskom direktoru Slavku Peroviću i čelnicima kluba na pozivu. Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da predstavljam jedan tako veliki klub kao što je Radnički u najvišem rangu takmičenja. Daću sve od sebe opravdam očekivanja stručnog štaba i kluba i nadam se najboljem mogućem rezultatu, a to je plasman u plej-of, " poručio je 23-godišnji Luka Zorić.

Vlajković ima veliko iskustvo iz elitnog ranga. Poslednje dve sezone proveo je u ekipi Novog Pazara, za koju je upisao preko šezdeset nastupa u superligaškoj konkurenciji. Najveći deo igračke karijere proveo je u svom matičnom klubu Radničkom iz Pirota, a nastupao je i za Jasenicu, Tabane i Jagodinu.

"Rado sam prihvatio poziv sportskog direktora Slavka Perovića da dođem u Radnički jer smatram da se radi o dobro organizovanom i zdravom klubu. Glavni cilj je da se obezbedi opstanak u ligi i da se, ukoliko se ukaže prilika, uključimo i borbu za plej-of", izjavio je Vlajković na zvaničnom predstavljanju u prostorijama kluba.

Sportski direktor Radničkog Slavko Perović je otkrio da je bio nadomak prelaska u Spartak iz Subotice.

"Vlajković je praktično imao dogovorene uslove sa subotičkim Spartakom. Mi smo tu brzo reagovali i uspeli smo da ga privolimo u naše redove. Smatramo da će i on i Luka Zorić biti velika pojačanja za naš tim u predstojećoj superligaškoj sezoni", ističe Perović.

Zadovoljan je dosad urađenim u prelaznom roku.

"Mislim da smo napravili odličan prelazni rok. Na vreme smo doveli sve igrače koje smo želeli, tako da u novu sezonu ulazimo sa formiranim timom. Što se tiče nekih novih dolazaka, to će biti samo oni igrači za koje u dogovoru sa stručnim štabom procenimo da će ekipi doneti ekstra kvalitet", otkriva sportski direktor kluba sa Čika Dače.

Pre Zorića i Vlajkovića Radnički je potpisao i defanzivce Dušana Cvetinovića i Filipa Ivanovića, kao i veznog fudbalera Damajna Krajišnika i krilnog napadača Dušana Stoiljkovića.


tagovi

Radnički KragujevacLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara