Luaj ben Hasin
Luaj ben Hasin

Radnički Kragujevac blizu kapitalca kojeg je skautirao dve godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 10:32

Formalnosti još dele Šumadince od velikog pojačanja

Pogađao je Radnički iz Kragujevca prošle sezone gde god bi njegov sportski direktor Slavko Perović i skauting služba zarovarili da pronađu pojačanje. Bilo da su to otpisani mladi igrači iz večitih (Gluščević i Aleksić), fudbaleri iz regiona (Dadić, Ćosić, Šerbečić…) ili stranci iz liga ispod radara poput Francuza Kilijana Bevisa koji je došao sa Malte te Tunišanina Salija Vižđija iz Sutjeske.

Recept koji uspeva ne treba menjati, pa su Kragujevčani istim principom uspeli da posle dve godine skautinga dogovore možda i kapitalno pojačanje za nastupajuću sezonu. Jako blizu transfera u srce Šumadije je Luaj ben Hasin (24) iz Tunisa.

Izabrane vesti

Reč je o univerzalnom ofanzivcu koji se najbolje snalazi na pozicijama levog krila i polušpica što je profil igrača koji se savršeno uklapa u fudbalsku filozofiju Feđe Dudića i stalne rotacije na napadačkim pozicijama. Još pre dve godine je Radnički prvi put skautirao Ben Hasina, ali tada je kao jedan od većih talenata u svojoj zemlji potpisao za Etoal Sahel, jedan od najvećih klubova u Tunis. Radnički je nastavio da ga prati i kada je nedavno zbog finansijih problema raskinuo ugovor sa Sahelom, priča se opet aktuelizovala. Kragujevčani nisu hteči da propuste šansu koja se ulazala, nedeljama su pregovarali i dogovorili sa Bena Hasinom dvogodišnju saradnju.

Ostale su još da se srede neke administrativne formalnosti poput vize za igrača, ali to ne bi trebalo da utiče na transfer. Radnički dobija veliko pojačanje koje je dugo želeo, a Feđa Dudić opciju više u napadu pred start sezone. Istina, imaće strateg Radničkog problem zbog broja stranaca u ekipi, jer ih sada ima šestorica, a na teren mogu četvorica. Podsetimo tu su BH internacionalci Šerbečić, Ćosić i Zeljković, Brazilac Evandro, Kolumbijac Ortiz i sada Ben Hasin (Bevis I Vižđi imaju francuske pasoše, pa se kao igrači iz EU ne računaju kao stranci). Ali, igranje na dva fronta i moguće izlazni transferi u slučaju dobrih ponuda će svima obezbediti minutažu.

Kragujevčani nisu prodali nikog od nosilaca igre iz prethodne sezone. Samo su Đurić i Zorić napustili klub kao slobodni igrači, a došli su iskusni štoper Samir Zeljković iz Sarajeva, Partizanov talentovani omladinac Bogdan Mirčetić, maldi golman Luka Lijeskić iz Genta, napadač Miloš Rošević iz subotičkog Spartaka, levi bek Vukašin Bulatović iz Metalca, a vratio se i Brazilac Evandro.



tagovi

Radnički KragujevacLetnji prelazni rok 2024Luaj ben HasinMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara