Andreja Stojanović (@FK Radnički)
Andreja Stojanović (@FK Radnički)

Radnički kažnjen za promašaje, Mladost do boda iz jedinog šuta

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.10.24. | 22:08

Nišlije nisu naplatile veliku dominaciju iz prvog poluvremena, Nikola Jojić Trajkovićev adut sa klupe za remi na Čairu (1:1)

Kakav loš "deža vi" za fudbalere Radničkog iz Niša. Ponovila im se, u punom smislu, utakmica sa OFK Beogradom, prethodna na Čairu pre ove večerašnje protiv Mladosti iz Lučana. I rezultatski (1:1) i prema dešavanjima na terenu. Ekipa Nikole Drinčića uspela je da ne dobije utakmicu u kojoj je u prvom poluvremenu apsolutno gospodarila dešavanjima na terenu, plenila energijom, dominirala u posedu, imala potpunu kontrolu, nizala prilike pred golom Saše Stamenkovića. A onda su se, u nastavku, naprosto ugasili. Za promašaje su kažnjeni i četvrto kolo zaredom nisu pobedili, zbog čega su pali u zonu plej-auta na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Na drugoj strani, Mladost u Lučane odnosi veliki bod, kojim se učvršćuje na drugoj poziciji na tabeli, a pred duel sa posrnulim Spartakom u narednoj rundi, što je prilika za nastavak serije. Može se reći da je Nikola Trajković imao uspešan debi na klupi gostiju. Iako im je ovo tek drugi remi u sezoni, posle onog na Marakani, ostvarili su ga maltene jedinim udarcem na gol rivala, u meču u kojem su početkom drugog poluvremena mogli da budu presrećni što su gubili samo golom razlike. Na kraju krajeva, upravo njegova izmena donela je bod, Nikola Jojić bio je adut iz rukava.

Izabrane vesti

Najavio je Nikola Drinčić da će u paklenom mikro ciklusu od pet utakmica u 15 dana koji sledi za njegovu ekipu koristiti sve igrače iz rostera, ali malo ko je očekivao ovoliko promena u postavi. Prvi put od početka prvenstva, Stjuart i Đo nisu se našli u startnih jedanaest, slavljenik Jamkam, kome je pred početak utakmice sportski direktor Radničkog Aleksandar Jovanović uručio uramljeni dres sa brojem 100 zbog jubilarnog nastupa za niški klub, prvi put u sezoni bio je na poziciji desnog beka, Radivoj Bosić takođe je pomeren sa pozicije na kojoj je blistao u dosadašnjem toku sezone, bliže napadu, najisturenijem Ibrahimu Tanku. Još jednom fudbaleru koji se našao u novoj ulozi, ali koji će u 24. minutu postati 12. različiti strelac za Radnički u tekućem šampionatu. Nemanja Belaković je, neometan, sa levog krila desnom nogom uputio centaršut, Tanko se iskrao štoperima gostiju, samo zakačio loptu, ali dovoljno da ona prevari Stamenkovića i odsedne u mreži Lučanaca.

Bodovi su u teoriji jednako važni i jednima i drugima, ali u praksi, u ovom momentu u kojem se igrala utakmica, daleko su potrebniji bili Radničkom, koga su nakon prethodno odigranih utakmica 13. kola pretekli Vojvodina i TSC. Ta glad za bodovima bila je evidentna od prvog minuta, iako je Mladost stala u prepoznatljiv srednji blok, često sa petoricom u poslednjoj liniji, Nišlije su pronalazile put do protivničkog gola. Pretile su i iz prekida - Vanja Ilić direktno iz kornera, a Pavlović glavom posle centaršuta Nišića - i preko rastrčanog Radivoja Bosića - i nogom i glavom, ali nisu bile efikasne. Na drugoj strani, samo u retkim trenucima Lučanci su uspevali da prensu težište igre na protivničku polovinu, uglavnom je Bojić bio taj koji bi uspeo da zadrži loptu, ali Strahinja Manojlović na golu domaćih mogao je i da prilegne.

Ali, nije tako bilo u drugom poluvremenu. Izvršio je Trajković na poluvremenu jednu izmenu, ušao je Nikola Jojić, ubrzo je i Žarko Udovičić pojačao levu stranu svog tima, Radnički je odustao od tempa koji je forsirao u prvom poluvremenu, a Mladost je vremenom sve više dolazila do daha. Jeste Radivoj Bosić u 49. minutu uzdrmao prečku toliko da se ona verovatno i dalje trese dok ovo čitate, ali to je bio samo još jedan u nizu promašaja za koji će Nišlije biti kažnjene praktično iz prvog udarca gostiju na gol. Bila je to duga i tačna akcija u 66. minutu, lopta je stigla na desno krilo do Aleksandra Varjačića, usledio je njegov milimetatrski precizan centaršut za Nikolu Jojića, koji je glavom poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Manojlovića. Ni ova utakmica, kao nijedna Mladosti do sada u sezoni, nije prošla bez postignutog gola.

Kako je vreme prolazilo, Mladost ga je sve više "krala" valjanjem po terenu što je iritiralo domaću publiku, ali cilj opravdava sredstvo. Nišlije su same krive za ovo što im se večeras dogodilo, tek u poslednjih desetak minuta pokazale su neku želju da dođu do pobede, bilo je par uzbuđenja pred golom Lučanaca, ali njihova štoperska trojka pokupila je sve lopte i sačuvala remi.

MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

RADNIČKI - MLADOST 1:1 (1:0)

/Tanko 24 - Jojić 66/

Niš.

Stadion Čair.

Gledalaca: 700.

Sudija: Miroslav Milenković (Beograd).

Žuti kartoni: Nišić (Radnički), Ljubomirac, Divac, Stamenković (Mladost).

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović 6 - Jamkam 6, Vojnović 6,5, Pavlović 6, Stojanović 6 - Nišić 6,5, Jurukov 6, Ilić 6,5, Belaković 6,5 (od 74. Đo) - Bosić 6,5, Tanko 6,5 (od 69. Ivelja 6).

MLADOST (3-4-3): Stamenković 7 - Andrić 6,5, Ćirković 6,5, Leković 7 - Varjačić 6,5, Pejović 6, Ljubomirac 6 (od 90+4. Cvetinović), Joksimović 5,5 (od 57. Udovičić 6,5) - Bojić 6 (od 90+4. Eze), Ćirić 5 (od 46. Jojić 7), Krsmanović 5,5 (od 79. Divac).

Igrač utakmice: Nikola Leković (Mladost) 7.

MOZZART BET SUPELIGA, 13. KOLO:

Petak:

IMT - Tekstilac 3:0 (1:0)

/A. Stevanić 32, Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 - Jedinstvo Ub 4:0 (3:0)

/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

Subota:

Partizan - Čukarički 3:1 (0:1)

/Natho 52 pen, Filipović 65, Kalulu 90 - Cvetković 24/

Spartak - Crvena zvezda 1:5 (0:2)

/Bjelović 58 - Silas 18, Rodić 41, Endijaj 51, Milson 62, Katai 72/

Železničar - Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Miletić 16/

Vojvodina - OFK Beograd 2:1 (1:1)

/Petrović 16, Radulović 88 pen - Flajter 1/

Nedelja:

Napredak - TSC 0:3 (0:2)

/Đakovac 20 pen, Banjak 26, Prestiž 46/

Radnički Niš - Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Tanko 24 - Jojić 66/



tagovi

Radnički NišMladost LučaniMozzart Bet SuperligaIbrahim TankoNikola TrajkovićNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara