(MN Press)
(MN Press)

Radnički iz Kragujevca ipak dao reprezentativca: Sali Vižđi na spisku Tunisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 23:06

Kakav napredak ofanzivca za samo godinu dana

Istorijska sezona, ovenčana plasmanom u kvalifikacije za Ligu konferencije, omogućila je Radničkom da se nada kako bi mogao da ima predstavnika u reprezentaciji Srbije na Prvenstvu Evrope, kad je selektor Dragan Stojković uvrstio Matiju Gluščevića na širi spisak. Levokrilni napadač nije prošao završno sito, ali će Kragujevčani dati jednog reprezentativca u junuskom ciklusu. Doduše, ne ovdašnjem, već fudbalu na drugom kontinentu.

Klub sa stadiona „Čika Dača“ pohvalio se da je Sali Vižđi dobio poziv Tunisa da konkuriše za tamošnji državni tim u kvalifikacijama za plasman na Mundijal 2026. U pitanju su mečevi protiv Ekvatorijalne Gvineje 5. juna i Namibije četiri dana kasnije.

Izabrane vesti

Selektor Montasar Luhiši, koji je trenutno u svojstvu vršioca dužnosti, prepoznao je da bi Vižđi mogao da mu pomogne i računa na činjenicu da je u prvoj sezoni po dolasku u Šumadiju Sali postigao osam i namestio šest golova, a često je bio presudni faktor u ekipi Feđe Dudića.

Vižđi nikad nije igrao ni za jednu reprezentaciju, bilo mlađih kategorija, bilo A tima. A sad ovo priznanje, posle sezone u kojoj je eksplodirao na srpskim terenima, jer je do pre samo 12 meseci igrao za Sutjesku iz Niškića.

Poziv Saliju Vižđiju je pokazatelj da se u Mozzart Bet Superligi Srbije igra bolji fudbal nego što isprva mislimo. Uroš Spajić, Srđan Mijailović i Nemanja Stojić idu na EP kao predstavnici naše zemlje, Omri Glazer je prvi golman Izraela, Hvan igra za Južnu Koreju, čiji je povremeni član i Goh, Marko Stamenić predstavlja Novi Zeland, Osman Bukari za Ganu, Šerif Endijaj za Senegal, a toj listi igrača koji su poreklom iz Afrike proširio je i 27-godišnji momak rođen u Francuskoj, koji ne krije odakle su mu koreni.



tagovi

reprezentacija TunisaSali VižđiRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara