Luka Stankovski
Luka Stankovski

Radnički doveo zamenu za Aleksića: Makedonac iz Turske

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 16:38

Kragujevčani završili sa prelaznim rokom

Kada je Milan Aleksić u rekordnom transferu za Radnički otišao u Sanderlend, bilo je jasno da ostaje rupa na sredini terena koju će Kragujevčani morati da popune novim imenom. Dugo je sportski sektor Šumadinaca skenirao tržište, vagao, merio i sekao, da bi se danas odlučio.

Novi igrač Kragujevčana je mladi rerezentativac Makedonije Luka Stankovski (22), saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Iako su Kragujevčani razmatrali neku od brojnih opcija iz Mozzart Bet Superlige Srbije, na kraju su se odlučili za perspektivnog Makedonca. Stankovski na Čika Daču dolazi na pozajmicu iz turskog Gazijantepa, sa opcijom otkupa na kraju sezone.

Turski klub ga je doveo pre dve i po godine iz Rabotničkog u transferu teškom 600.000 evra i posle godinu dana ga pozajmio slovenačkoj Gorici kada je razoran zemljotres pogodio jugositočnu Anadoliju i klub je morao da istupi iz Superllige Turske. U Sloveniji je proveo šest meseci, prošlog leta se vratio u Gazijantep, da bi zimus otišao na pozajmicu u drugoligaš Tuzlaspor. Ceo taj period je bio redovan u mečevima mlade reprezentacije Makedonije za koju je sakupio 20 nastupa. Za Gazijantep je odigrao 14 mečeva, za Tuzlaspor 13, a za Goricu 11. Dok je igrao za Rabotnički, važio je za najvećeg talenta makedonskog fudbala i htela ga je Monca kojoj ga je preporučio Zvonimir Boban. Tada su interesovanje pokazivali i Dinamo Zagreb i Fenerbahče, ali je Gazijantep prvi izašao sa konkretnom ponudom.

Reč je o igraču sličnog profila Aleksićevom koji pokriva poziciju centralnog veznog. Visok je 190 centimetara, pa može biti od koristi i na prekidima. Bitna stvar je i što Stankovski poseduje pasoš Bugarske, pa se samim tim računa kao igrač iz EU i neće zauzimati mesto stranca. Inače, Luka Stankovski je sin nekadašnjeg makedonskog reprezentativca Gorana Stankovskog.


tagovi

Luka StankovskiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara