“Radni konj” garantuje golove, Bešiktaš njemu garantuje 2.800.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 20:30

Drugi napadač za Orlove u ovom prelaznom roku

Ovo je leto velikih promena u Bešiktašu. Užasna prethodna sezona koji su završili na tek šestom mestu u ligi, naterala je čelnike istanbulskog velikana da krenu sa korenitim pronema u igračkom kadru. Mnogi su prošle sezone prokockali kredit u Bešiktašu.

Ugovori su istakli Domagoju Vidi, Ademu Ljajiću, Aleksu Tešeiri, Oguzanu Ozjakupu, Gokanu Toreu, Mehmetu Topalu, Džermejnu Lensu, Daglasu, Fabrisu Nsakali i Kajlu Larinu. Jedini od njih koji je do sada našao klub je Larin pošto je juče potpisao za Briž kao slobodan igrač. Jedan od retkih koji su dobili šansu da ostanu je klupska legenda Atiba Hačinson (39). Vremešni Kanađanin je dobio ugovor na još godinu dana, zaradiće 500.000 evra i odigrati čak desetu sezonu za istabulske Orlove. Bešiktaš su napustili i Miralem Pjanić i Miši Batšuaji kojima su istekle pozajmice. Za razliku od njih, Valentan Rozje je otkupljen od Sportinga za 4.800.000 evra.

Izabrane vesti

Posle egzodusa skoro polovine tima, uslkedili su dolasci. Sa pozajmica su vraćeni neki igrači poput Tajlera Bojda i Saliha Udžana. Dženk Tosun se definitivno vratio iz Evertona gde mu je istekao ugovor. Kao slobodan igrač je stigao odlični marokanski štoper Roman Sais iz Vulvsa, a od Benfike je za 6.000.000 evra kupljen vezista Žedson Fernandeš.

A danas je stiglo i najveće pojačanje. Na pozajmicu iz Barnlija je došao povremeni napadač holandske reprezentacije Vut Veghorst. On će u Istanbulu zaraditi 2.800.000 za sezonu. Momak čije prezime u prevodu znači “radni konj” bi trebalo da bude garancija golova.

Gde god je igrao osim Barnlija imao je otprilike prosek po gol na dve utakmice. U Bundesligi je za Voifzburg dao 59 golova na 118 utakmica. Zimus je prešao u Barnli kao kapitalno pojačanje za skoro 15.000.000 evra ali nije uspeo da nadoknadi golove Krisa Vuda i da spasi Klaretse ispadanja u drugu ligu.

Novi Barnlijev trener Vensan Kompani je rešio da se ovog leta odrekne gomile iskusnih igrača među kojima je Veghorst i da raskrsti sa dugogodišnjim stilom igre koji je negovao Šon Dajš. Najveći kvaliteti korpulentnog Vehgorsta su snaga, duel i igra glavom što je trebalo da bude idealan spoj sa Dajšovim Barnlijem. Ali prošla sezona je bila loša kako za Barnli tako i za Veghorsta koji je dao samo dva gola u Premijer ligi.

Hteo je engleski klub ovog leta da proda Holanđanina u MLS ligu ali se njemu nije išlo tamo i izabrao je Bešiktaš gde bi opet trebalo da rešeta mreže.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Vout Veghorst

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara