Milan Radin (©Starsport)
Milan Radin (©Starsport)

Radin bez Kvarachelijine pomoći gubi šampionsku trku u Gruziji

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 13:58

Dinamo Batumi zaostaje dva boda za liderom Dinamo Tbilisijem pred gostovanje Saburtalu (petak, 18), šest kola pre kraja prvenstva

Prošle sezone je nekašnji fudbaler Partizana Milan Radin sa Dinamom iz Tbilisija gledao u leđa imenjaku iz Batumija na kraju prvenstva Gruzije. Tokom leta 31-godišnji Novosađanin je prešao u Dinamo Batumi, a sada je u situaciji da sa tim timom juri minus za ekipom iz Tbilisija u borbi za titulu. Šest kola pre kraja razlika je dva boda, a barem na jedan dan Dinamo Batumi može da izbije na vrh, ukoliko u petak od 18 časova trijumfuje na gostovanju Saburtalu.

Aktuelni prvak tokom leta je imao veliku pomoć u liku Hviče Kvarachelije. Nova zvezda Napolija je usled komplikovane političke situacije u Rusiji napustila Rubin i provela nekoliko meseci u domovini. Igrao je Kvarachelija 11 mečeva u dresu Dinamo Batumija, uz imponzantan učinak od osam datih golova i dve asistencije.

Izabrane vesti

Sa sjajnim ofanzivcem Radinov tim se izdvojio na vrhu tabele, ali je tokom septembra, bez Kvarachelije, sve to prosuo. Porazi od Samguralija (3:0), Torpeda (1:0) i upravo Dinamo Tbilisija (1:0), kao i remi sa Bolnisijem (1:1) koštali su skupo tim koji trenira Gia Gegučadze.

Poklopili su se ti rezultati i sa povredom, pa nešto sporijim povratkom u formu brazilskog napadača Flamariona, inače prve zvezde tima iz Batumija. Ovaj 26-godišnjak je tokom avgusta i septembra postigao samo jedan gol, ali nadu u bolju budućnost vratio je u prošlom kolu golom i asistencijom u trijumfu nad Dila Gorijem (3:2). Sada je bivši igrač Lovćena i Rotora iz Volgograda došao do učinka od 16 golova i osam asistencija ove sezone u prvenstvu.

18.00: (3,50) Saburtalo (3,35) Dinamo Batumi (2,00)

Ostalo je još šest kola nade za Dinamo Batumi da može da nadoknadi dva poena minusa i odbrani tron. Na papiru, gostovanje Saburtalu u Tbilisiju ne bi trebalo da prepravlja preveliki problem, samo što je reč o ekipi koja je u odličnoj formi i koja se vratila u borbu za treće mesto i Ligu konferencije sa Samguralijem, Dila Gorijem i Torpedom. Saburtalo je nanizao četiri pobede, pre nego što je u Kataisiju u prošlom kolu osvojio „samo“ bod odigravši sa Torpedom 1:1.

Ovo će da bude čak peti susret Dinamo Batumija i Saburtala ove sezone. Odigrali su prvo susret u Superkupu Gruzije u februaru, kada je Dinamo došao do trofeja posle penala. Usledila su potom dva prvenstvena remija, sa po 2:2 i 0:0, d abi na poslednjem njihovom okršaju 21. avgusta Dinamo kod kuće slavio sa 3:2. Na toj utakmici je Radin postigao vodeći pogodak već u devetom minutu. Iskusni vezista, koji je tokom karijere izvan granica Srbije igrao još za kazahstanski Aktobe i poljsku Koronu, ove sezone je na 23 meča postigao sedam golova i zabeležio dve asistencije.

Do kraja sezone se dva Dinama neće više nijednom sastati. Tako da tim iz Tbilisija, koji ima 18 titula, sve drži u svojim rukama. Batumiju je preostalo da se nada barem jednom kiksu lidera.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 11 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

GRUZIJA 1 – 31. KOLO

Petak

18.00: (3,50) Saburtalo (3,35) Dinamo Batumi (2,00)

Subota

12.30: (7,50) Lokomotiva Tbilisi (4,50) Torpedo Kutaisi (1,38)

16.00: (4,10) Dila Gori (3,35) Dinamo Tbilisi (1,85)

Nedelja

12.30: Samgurali – Bolnisi

16.00: Telavi – Gagra

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Gruzija 1Milan RadinFlamarion Žovinjo FiljoDinamo BatumiDinamo Tbilisi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara