Radikalni rez Luisa Enrikea: Nema Iska, Susa, Kokea, Saula...

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.19. | 12:28

Trojica debitanata na spisku Španije

Totalna revolucija Luisa Enrikea. Selektor reprezentacije Španije povukao je nekoliko radiklalnih poteza uoči početka kvalifikacionog puta za plasman na EURO 2020, pošto je iz državnog tima, bar za početak borbi, eliminisao neke od fudbalera koji su bili redovni na prethodnih spiskovima.

U odnosu na jesenju Ligu nacija najveće iznenađenje predstavlja izostanak Iska. Uslovno rečeno iznenađenje, jer i ne igra za Real Madrid. Loše partije u poslednje vreme u dresu Atletiko Madrida koštale su poziva Saula Nigueza i Kokea, a izostao je i Suso iz Milana.

Izabrane vesti

Sjajna izdanja u poslednjih mesec i po dana Valensije nisu prošle nezapaženo, te je Enrike za mečeve sa Norveškom 23. marta i Maltom tri dana ranije pozvao trojicu igrača. Neko bi rekao da je želeo da ugodi Slepim miševima, baš zbog činjenice da takmičenje počinje na Mestalji, međutim, Dani Pareho, Hoze Gaja i Rodrigo su pozive zaslužili.

Baš kao i debitanti Serhio Kanales iz Betisa, Fabijan Ruiz iz Napolija, a posebno zanimljiv je poziv Hajme Mati, sjajnom napadaču Hetafea, koji ima 30 godina, ali igra u životnoj formi, dao je deset golova u 2019. i među najzaslužnijima je što se tim iz madridskog predgrađa nalazi u zoni Lige šampiona. Među iznenađenja se mogu svrstati i povratnici Hesus Navas i Iker Muniain, dok zbog povreda izostaju Dani Karvahal, Jago Aspas, Fernando Ljorente, kao i Dijego Kosta.

SPISAK ŠPANIJE

Golmani: Kepa Arizabalaga (Čelsi), David de Hea (Mančester junajted), Pau Lopez (Betis);
Defanzivci: Hoze Gaja (Valensija), Đordi Alba (Barselona), Bernat (Pari Sen Žermen), Mario Hermoso (Espanjol), Injigo Martinez (Bilbao), Serhio Ramos (Real Madrid), Serđi Gomez (Sevilja), Serđi Roberto (Barsleona), Hesus Navas (Sevilja).
Vezisti: Serđi Buskets (Barselona), Rodri (Atletiko Madrid), Sebaljos (Real Madrid), Fabian Ruiz (Napoli), Marko Asensio (Real Madrid), Serhio Kanales (Betis), Iker Muniain (Bilbao), Dani Pareho (Valensija);
Napadači: Rodrigo (Valensija), Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Hajme Mata (Hetafe).


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis EnrikeSaulKoke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara