Radikalan potez Napretka, precrtana šestorica

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 19:51

Ivan Stefanović neće moći da računa na šestoricu Čarapana za doigravanje, a tek dvojica dogovorila nastavak saradnje

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Najavio je predsednik Napretka, Miloš Nenezić, na vanrednoj konferenciji pre par dana da će fudbaleri kojima ističe ugovor u Kruševcu do nedelje morati da se izjasne ostaju li ili ne pod Bagdalom, a da to znači, za one koji ne dogovore nastavak saradnje, da neće upisati ni minut u plej-ofu Mozzart Bet Superlige. Ukupno se trinaestorici igrača obaveznost prema Napretku prekida ovog leta, a za sada je izvesno da sedmorica ne nastavljaju misiju u Lazarevom gradu (računajući i Majdevca, koji se vraća sa pozajmice), dok su za sad samo dvojica dogovorila ostanak u Kruševcu.

Izabrane vesti

Ugovori sa Napretkom na kraju sezone ističu Andriju Majdevcu, koji se očekivano nakon pozajmice pod Bagdalom mora vratiti u Debrecin, Milanu Bojoviću, Lazaru Zličiću, Stefanu Jovanoviću, Nikoli Vukajloviću, Andriji Blagojeviću, Vladimiru Saviću, Vladimiru Bajiću, Urošu Ljubomircu, Đorđu Jovanoviću, Saši Marjanoviću, Nikoli Stevanoviću i Ognjenu Mršiću, a dogovor uprave za nastavak boravka u Kruševcu je za sada postignut sa Sašom Marjanovićem i golmanom Vladimirom Savićem.

Skoro je sigurno da Napredak u narednim kolima šampionata neće računati na dvojicu bekova, Nikolu Vukajlovića i Stefana Jovanovića, štopera Ognjena Mršića, veziste Uroša Ljubomirca, dosadašnjeg kapitena, i Lazara Zličića, kao i napadača Đorđa Jovanovića, jer oni će na kraju sezone potražiti novu sredinu. Svi, osim Đorđa Jovanovića, bili su standardni u dresu Čarapana ove sezone, ali je i mladi napadač sakupio 29 mečeva, uglavnom nakon ulaska sa klupe i bio je prvi džoker Vladimira Gaćinovića. Kada se njima doda i Nemanja Đeković, koji je povređen čitave polusezone, dolazimo do sedmorice fudbalera na koje Ivan Stefanović neće moći da računa u plej-ofu.

Za četvoricu preostalih igrača sudbina je još uvek neizvesna, mada nije isključena mogućnost da se Napredak i sam zahvali nekom od preostalih, pre svega, Vladimiru Bajiću koji je letos doveden sa idejom da bude prvi golman tima, ali je posle loših izdanja na početku prvenstva sam sebi potpisao boravak na klupi. Isto bi možda moglo da važi i za Milana Bojovića, najboljeg strelca u istoriji Mozzart Bet Superlige, koji je ovog proleća na terenu proveo svega 34 minuta u pet mečeva. No, Napredak je u međuvremenu promenio i stručni štab, te je Vladimira Gaćinovića pre dva dana zamenio Ivan Stefanović i videćemo hoće li povratnik na klupu Napretka razmišljati drugačije od prethodnika.

Čarapani plej-of otvaraju sutra od 18h utakmicom protiv Mladosti u Lučanima.


tagovi

Miloš Nenezić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara