Radi napad Partizana: Dva gola, stativa i niz šansi za pobedu nad Slovacima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 16:50

Suma i autogol Čurme za trijumf crno-belih nad Ružomberokom - 2:1

Daleko je 15. februar i početak prolećnog dela sezone, ali napad Partizana već radi. Nižu se šanse, pogađaju okviri gola, a što je najbitnije, trese se i mreža rivala. U poslednjoj proveri pred povratak kući na kraju prvog dela priprema crno-beli su savladali Ružomberok sa 2:1.

Četvrti tim na tabeli slovačkog prvenstva bio je tokom svih 90 minuta u podređenom položaju i sa minimalnim porazom može da bude zadovoljan, jer je Partizan stvorio dosta prilika, Smiljanić je pogodio i stativu, a Suma i Čurme autogolom su doneli pobedu srpskom timu. Da je Sadik bio raspoloženiji, mogla je razlika da bude i veća.

Izabrane vesti

Trener Savo Milošević je na početku utakmice poslao na teren najjači sastav, onaj koji je uglavnom vodio bitke u Ligi Evrope i u Superligi. I tu se razlika u kvalitetu u odnosu na četvrti tim slovačke lige i te kako videla.

Partizan iako je u fazi priprema, još 20 dana pre nastavka sezone, imao je tečnu igru, videlo se da se fudbaleri odlično poznaju na terenu i samim tim ređale su se dobre prilike ispred gola rivala.

Već u 6. minutu imao je Sadik veliku priliku, a u 19. je Partizan došao do vođstva. Akciju su skrojili Asano i Sadik, koji je bio asistent Sumi, a Gvinejac je udarcem sa desetak metara pogodio za 1:0.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Opet duga i tečna akcija Partizana, loptu je dobio na desnom boku Miletić, koji je centrirao na peterac, a nesrećno je zakačio fudbal defazivac Slovaka Čurma i pogodio svoju mrežu.

Imao je Sadik još dve šanse do kraja poluvremena za pogodak, dobra situacija ukazala se i Nathu, ali se rezultat nije menjao do kraja prvog dela meča.

U nastavku su treneri promešali sastave, Milošević je promenio u roku od 15 minuta gotovo celu postavu i to se osetilo u izdanju Partizana. Ružomberok je uspeo da smanji na 2:1 golom iz prekida, posle greške odbrane crno-belih, a najbolju šansu za srpski tim u drugom delu imao je Smiljanić u 78. minutu, kada je pogodio stativu.

Priliku je imao i novajlija Matić, koji se pre dva dana priključio novim saigračima, ali nije bio dovoljno precizan.

Partizan je današnji meč počeo u sastavu: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Asano, Suma - Sadik. Igrali su u drugom poluvremenu: Popović, Brežančić, Šćekić, Ivanović, Stevanović, Vujačić, Smiljanić, L. Pavlović, Matić, Knežević.

Pobede nad Vitorulom (1:0) i Ružomberokom (2:1) i remi sa Krakovijom (1:1) bilans je Partizana nakon priprema u Turskoj. Sledi sutra povratak u Beograd, a onda odlazak na finalni deo priprema u Katar.

Foto: partizan.rs


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara