Rade stigao u istanbulsku „Jugoslaviju“

pet. 12.01.24. | 15:25

Potpisaće trogodišnji ugovor vredan 9.000.000 evra

Čekali su ga letos, dočekali ove zime.

Rade Krunić (30) je danas doputovao u Istanbul i odmah pozirao sa dresom Fenerbahčea koji ga je mesecima jurio. Letos ponuda Turaka nije bila zadovoljavajuća za Milan ali prethodnih dana su uspeli da se dogovore. Fenerbahče će Rosonerima platiti 5.000.000 evra i bonuse za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Krunić je dogovorio trogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni što je skoro tri puta više od onoga što je zarađivao u Milanu: 1.100.000 evra godišnje.

Finaqnijski motivi su svakako bili bitna stavka jer je Milan letos ponudio Kruniću produžetak ugovora čijom sadržinom nije bio zadovoljan. Spekulisalo se o ugovoru vrednom 1.800.000 evra po sezoni. Ponuda Fenerbahčea je bila u rangu onih koje se ne odbijaju i Krunićeva želja je na kraju pogurala Milan i Fenerbahče da se dogovore.

Momak iz Foče je došao u Milan iz Empolija u leto 2019. za nešto više od 8.000.000 evra kao jedno od prvih pojačanja tadašnjeg direktora Paola Maldinija. I pošteno se odužio Rosonerima. Polako se nametao i stekao status jednog od univerzalnih vojnika Stefana Piolija. Imao je i jako bitan doprinos u osvajanju titule 2022. godine kada je u finišu sezone bio standardan dok se šampionska trka lomila. Bio je Piolijev džoker za većinu problema. Pokrivao je sve pozicije u veznom redu ali mu nije bilo teško da igra čak i beka, štopera ili krilo kada je bio neophodno zbog izostanaka nekih igrača. Ukupno je za Rosonere upisao 139 utakmica i postigao tri gola.

U Fenerbahčeu će pojačati „jugoslovensku“ koloniju koju čine saigrač iz reprezentacije Edin Džeko, Srbin Dušan Tadić, Hrvat Dominik Livaković i Slovenac Miha Zajc. Nije isključeno da im se na leto priključi i Crnogorac Stefan Savić.

Krunić će biti veliko pojačanje za vezni red žuto-plavih u kojem bi trebalo da ponese najveći teret sa Brazilcem Fredom. On je drugo veliko pojačanje Fenerbahčea ove zime nakon što je potpisao italijanski štoper Leonardo Bonući.

Fenerov plan je da do kraja zimske pijace dovede i napadača. Nakon što su odustali od Antonija Marsijala iz Mančester Junajteda, poslali su ponudu vrednu 6.000.000 evra za Partizanovog napadača Mateusa Saldanju.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Rade Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara