(©AFP)
(©AFP)

Rade Krunić bez minuta u Budimpešti, BiH izbegla poraz posle skoro godinu dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 22:44

Mađari imali šanse, ali ne i rešenje za odbranu gostiju - 0:0

Teško - da ne upotrebimo neku jaču reč - će Mađarska ili Bosna i Hercegovina do nekog od prva dva mesta u Grupi 3 A Lige nacija. Nemačka i Holandija su im "petardama" na startu takmičenja stavile do znanja ko će voditi glavnu reč u grupi i verovatno ići u četvrtfinale. Izabranici Marka Rosija i Sergeja Barbareza boriće se za treću poziciju i priliku da protiv selekcije iz B divizije sačuvaju prestižno mesto među najboljima. Posle večerašnjeg međusobnog okršaja u Budimpešti, odigranog bez golova, psihološku prednost imaju fudbaleri Bosne i Hercegovine. Ne zbog bolje igre, već zbog toga što su uspeli da ostanu neporaženi posle skoro godinu dana, odnosno nakon sedam negativnih rezultata od kada su sredinom oktobra prošle godine pobedili Lihtenštajn u gostiam sa 2:0.

Uprkos ubedljivom porazu u Ajndhovenu pre tri dana (2:5), reprezentativci BiH odigrali su solidan meč, a da im prija promena selektora potvrdili su večecas na Puškaš areni. Rezultat 0:0 nagoveštava da se radi o ne posebno uzbudljivoj utakmici, mada nije bilo baš tako. Imala je Mađarska nekoliko odličnih prilika i imaju za čim da žale domaćini.

Izabrane vesti

Čak tri puta u prvom poluvremenu Nikola Vasilj je osujetio pokušaje Barnabasa Varge, jednom Žolta Nađa, da bi sredinom drugog poluvremena golman Sankt Paulija imao savezniak u prečki na šut Dominika Soboslaja iz slobodnjaka, a onda u 89. minutu fenomenalnom intervencijom nogama odbranio šut Martina Adama.

Gosti su prvo poluvreme završili sa samo jednim šutem i to pored gola. U drugom su malo popravili statistiku, ali bez posebne opasnosti po Denesa Dibuša. Ipak, utisak je da su dolaskom Barbareza na klupu fudbaleri BiH dobili na disciplini u igri. Nije bilo srljanja, nije bilo grešaka, te novi selektor može biti zadovoljan izdanjem ekipe u svom drugom meču na klupi.

Napravio je Barbarez tokom drugog poluvremena četiri izmene, ali za razliku od duela sa Holandijom, večeras nije uvodio novog vezistu Crvene zvezde, Radeta Krunića. Dopašće se taj podatak Vladanu Milojeviću, koji će koliko od sutra imati na raspolaganju novog vezistu. Nije se bivši igrač Milana naigrao u Fenerbahčeu ove sezone, tako da će mu sigurno trebati neko vreme da uđe u formu, ali može se očekivati da debituje određenu minutažu u subotu protiv Napretka, a potom i protiv Benfike u četvrtak, 19. septembra, na startu Lige šampiona.

A LIGA NACIJA - GRUPA 3

2. kolo

Mađarska - Bosna i Hercegovina 0:0

Holandija - Nemačka 2:2 (1:2)

/Reijnders 2, Damfris 51 - Undav 38, Kimih 45+3/



tagovi

Liga nacijareprezentacija Bosne i HercegovineFudbalska reprezentacija MađarskeRade KrunićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara