Slavlje igrača Bešiktaša (©Reuters)
Slavlje igrača Bešiktaša (©Reuters)

Radaković i Emre na Bešiktaševom putu za spas sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 11:45

Orlovi favoriti u revanšu polufinala Kupa Turske posle meča bez golova u Ankari pre dve sedmice

Orlovi ciljaju plasman u finale Kup Turske. Remijem u prvoj utakmici polufinala protiv Ankaragudžua u Ankari, Bešiktaš je već postavio temelj za uspeh. Kod kuće mu je dovoljna i minimalna pobeda da stigne do borbe za trofej i spas sezone (19.30).

Bešiktaš je u generalnoj probi pre revanša pobedio Rize sa 3:2 i tako stekao mnogo samopouzdanja. Prvi put posle mnogo vremena, ofanzivna linija crno-belih je bila u harmoniji. Ujedno, tim iz Istanbula je neporažen na domaćem terenu od Ankaragudžua još od februara 2002. godine. U okviru prvenstvene kampanje BJK je pobedio rivala iz Ankare kod kuće pre skoro tri nedelje sa 2:0.

Izabrane vesti

Poslednjih godina Bešiktaš je uglavnom zanemarivao Kup Turske, pošto je od 2011. samo jednom stigao do finala. Ovog puta pehar je od velike važnosti za Kara Kartal, jer je to možda jedina šansa ekipe da se smanji "šteta" ove sezone. Orlovi su izuzetno razočarali u ligaškom delu. Posle 35 kola, tim privremenog stratega Serdara Topraktepea je na petom mestu i zaostaje bod za četvrtoplasiranim Bašakšehirom. Crni Orlovi zavise od pomoći u poslednjem naletu sezone kako bi oborili gradske rivale sa međunarodne pozicije.

19.30: (1,63) Bešiktaš (3,80) Ankaragudžu (5,70)

Kup takmičenje je stoga važnije. Ukoliko BJK uđe u finale i tamo se sastane sa Trabzonom, imaće šansu za izlazak na međunarodnu scenu čak i u slučaju poraza. Ukoliko crnomorski klub osvoji Kup, pravo na početak kvalifikacija za Ligu konferencije imaće i petoplasirani tim Superlige.

U poređenju sa prvim mečom u Ankari, Bešiktaš će morati ne samo da se bolje predstavi u defanzivi, već i da poradi na ofanzivnoj igri. U prvom meču polufinala samo jedna lopta je išla u protivnički gol tokom celog meča. Ima dovoljno potencijala u napadu, gde je poslednjih sedmica nezamenjiv Džekson Muleka.

S druge strame, Ankaragudžu nije uspeo da valorizuje domaće okruženje u prvoj utakmici polufinala pre dve sedmice. Iako je tim iz glavnog grada bio bolji, nije uspeo da to naplati. Žuto-plavi od novembra 2023. nisu pobedili ni u jednoj utakmici na strani. Tim trenera Emrea Belozoglua je sada bez trijumfa na 10 gostovanja u nizu.

Tradicionalni klub iz Ankare, čiji je zamenik kapitena srpski štoper Uroš Radaković, poražen je na pet od osam poslednjih gostovanja od klubova iz Istanbula ove sezone. Sasvim je moguće da će bilans ponovo da se pogorša u Kupu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP TURSKE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

19.30: (1,63) Bešiktaš (3,80) Ankaragudžu (5,70), prvi meč 0:0

Sreda

19.30: (2,85) Karagumruk (3,40) Trabzon (2,45), prvi meč 2:3

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeBešiktašAnkaragudžuUroš Radaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara