Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Rad podmetao noge favoritima, Čuka ga propituje na Banjici

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 09:49

Danas na programu dve utakmice vanrednog 22. kola, u sredu se igra još sedam mečeva

Tokom današnjeg dana i u sredu biće odigrano vanredno 22. kolo Superlige. Na terene širom Srbije izaći će 18 timova sa izuzetkom Crvene zvezde i Mačve zbog obaveza crveno-belih u Ligi Evrope. Današnji daleko siromašniji program u odnosu na ono što sledi sutradan, otvoriće Zlatibor i TSC (14.00), dok će se dva sata kasnije na Banjici sastati Rad i Čukarički.

Jesenji deo sezone doneo je laganu pobedu Čukaričkog protiv Građevinara. Meč na Banovom Brdu okončan je rezultatom 3:0, a domaćin je slomio rivla sa tri pogotka već u prvih devet minuta igre, kada su pogađali Marko Šarić i dva puta njegov imenjak Docić. Međutim, sastav sa Banjice u nastavku sezone deluje znatno odlučnije i beleži ubedljivije rezultate. Od kako je prvenstvo nastavljeno Rad je minimalnim rezultatom savladao Proleter, a zatim izvukao bod u Bačkoj Topoli remijem mirnih mreža.

Izabrane vesti

Svesni su i u redovima Čukaričkog da je Rad znatno bolji tim nego u prvom delu sezone. Taj stav potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji mladi golman Đorđe Petrović rekavši da im je predstojeći rival u dobroj meri pomogao zaustavivši njihove direktne rivale u borbi za Evropu.

Kada se vratimo na period od sredine decembra pa do danas, ekipa sa stadiona Kralj Petar I osvojila je sedam bodova iz poslednje četiri utakmice. Poređenja radi, za prvih 13 bodova bilo joj je neophodno čak 17 mečeva. Trenutno je prvi ispod crte, ali mu iznenađenje protiv Čuke, uz poraz ili remi Novog Pzara donosi beg iz zone ispadanja.

Čukarički je u petak odigrao spektakularan meč protiv Vojvodine koji je poprimio obrise rolerkostera. Vodili su Brđani na svom terenu sa 2:0, dozvolili Novosađanima da preokrenu i vežu tri pogotka. I baš kada su Nenad Lalatović i njegovi izabranici bili spremni da proslave tri boda na teškom beogradskom gostovanju, šokirao ih je Stefan Čolović prelepim golom u osmom minutu sudijske nadoknade.


tagovi

Fk RadČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara