(©Reuters)
(©Reuters)

Račić overio Španiju, Portugaliju i Italiju, došlo vreme da se oproba i u Engleskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 16:40

Srpski vezista pred prelaskom u VBA

Otisnuo se Uroš Račić pre šest godina iz srpskog fudbala, za to vreme oprobao se u Španiji, Portugaliji i Italiji. Došlo je vreme da iskuša sreću i u Engleskoj!

Poplava je srpskih fudbalera na Ostrvu. Saša Lukić (Fulam), Đorđe Petrović (Čelsi), Kosta Nedeljković (Aston Vila), Nikola Milenković (Notingem Forest) i Miodrag Pivaš (Njukasl). Svi su članovi klubova koji nastupaju u Premijer ligi, jedino Nikola Jojić sa Stoukom nastupa u Čempinšipu, a u najjaču drugu ligu će i Uroš Račić. Pred prelaskom je u Vest Bromvič Albion.

Izabrane vesti

Bacio je oko klub iz Birmingema na povremenog srpskog reprezentativca i krenuo u akciju. Nije uzalud trošio vreme i oklevao, pišu engleski i italijanski mediji naklonjeni Vest Bromvič Albionu i Sasuolu, čiji je dres nosio prethodnih godinu dana.

Kontakti su uspostavljeni, pregovori su se intnenzivirali i sve je došlo u završni stadijum, toliko daleko da je srpski vezista otputovao na Ostrvo da pogleda nekretnine i utanači lične uslove. Ima i ponude drugih klubova, međutim, preferira odlazak u Čempionšip.

Još se razmatra formula po kojoj bi završio u Vest Bromvič Albionu. Definitivno bi u pitanju bila jednogodišnja pozajmica, ali i dalje je otvoreno da li sa mogućim ili obaveznim otkupom, koji bi bio aktiviran na osnovu ispunjavanja određenih bonusa.

Uroš Račić je pre godinu dana stigao u Sasuolo iz Valensije u transferu vrednom 2.200.000 evra. Išao je nekadašnji igrač Crvene zvezde i OFK Beograda na pozajmice u Bragu, Famalikao i Tenerife. Potpiše li u narednim danima za Vest Bromvič Albion, biće mu to osmi klub u karijeri.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024sasuoloVBAUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara