Nuno Santos (Foto: Reuters)
Nuno Santos (Foto: Reuters)

Rabona Nuna Santosa za Puškaša, Lavovi progutali Boavistu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 23:44

Fantastičan pogodak Sportingovog krila obeležio ubedljiv trijumfa čete Rubena Amorima

Nije još sredina trećeg meseca u 2023. godini, a definitivno smo dobili kandidata za "Ferenc Puškaš" nagradu koja se tradicionalno dodeljuje strelcu najatraktivnijeg pogotka u kalendarskoj godini. Ima još vremena da se majstorija Sportingovog Nuna Santosa zaseni, ali to će biti vraški težak poduhvat.

Lavovi su potvrdili da se nalaze u odličnoj formi, posle 90 minuta potpune dominacije savladali su Boavistu 3:0, a sve je počelo pogotkom za TV špice levog krila čete iz Lisabona. Naime, Santos je naleteo na jedan odbitak u kaznenom prostoru rivala i rabonom poslao neodbranjiv projektil u mrežu Boaviste.

Izabrane vesti

Izvesti rabonu nije jednostavan poduhvat, potrebna je izuzetna tehnička potkovanost, a kada se na to doda da je fudbaler Sportinga uspeo veoma snažno, neodbranjivo da je pošalje ka protivničkom golu, pride i hirurški precizno, jasno je da je reč o nesvakidašnjoj majstoriji.

Probio je Sporting led na impresivan način, a onda u finišu prvog poluvremena duplirao prednost na prilično bizaran. Ponovo je Santos učestvovao u akciji, zavrnuo je loptu na ivicu kaznenog prostora s leve strane, a onda ju je Salvador Agra, u padu, zakucao u sopstvenu mrežu. Jasna je bila namera fudbalera Boaviste da otkloni opasnost, ali je umesto toga poslao neodbranjiv šut u donji ugao gola koji je pokušao da sačuva.

Bilo je jasno posle Agrinog peha da Boavisti nema povratka, nije pokazala ni adekvatnu reakciju u drugom poluvremenu, da bi Paulinjo stavio tačku rutinskom realizacijom sa ivice peterca u trećem minutu nadoknade, na asistenciju Rikardua Ešgaja.

Sporting je tako došao do četvrte vezane pobede u Primeiri, ukupno 16. od starta sezone i sa 50 bodova je četvrti, pet koraka iza trećeplasirane Brage, sedam iza Porta, ali i čak 15 iza neprikosnovene Benfike. Boavista je deveta, sa ravno 20 bodova manje od večerašnjeg rivala.

Četa Rubena Amorima je u ovaj meč ušla puna samopouzdanja posle remija sa Arsenalom na Alvaladeu u osmini finala Lige Evrope (2:2), pa je jasno da će u sjajnom raspoloženju otputovati u London, gde će narednog četvrtka pokušati da priredi senzaciju protiv lidera Premijer lige.

PRIMEIRA - 24. KOLO

Petak

Porto - Estoril 3:2 (2:1)

/Grujić 9, Franko 31, Taremi 73pen – Guveja 27, Heraldes 67pen/

Subota

Šaves - Portimonense 2:0 (1:0)

/Žuninjo 31, Abas 73/

Fereira - Santa Klara 1:0 (0:0)

/Antunes 54pen/

Gimarais - Aruka 0:2 (0:0)

/Muhika 50, Antoni 77/

Vizela - Braga 0:4 (0:1)

/Musrati 43, Medeiros 49, 65, R. Orta 75/

Nedelja

Rio Ave - Žil Visente 2:1 (2:0)

/Fabio Ronaldo 15, Kostinja 45+3 - Fabio Ronaldo 61ag/

Maritimo - Benfika 0:3 (0:1)

/Neres 45+3, 57, Žoao Mario 50/

Sporting - Boavista 3:0 (2:0)

/Santos 17, Agra 43ag, Paulinjo 90+3/

Ponedeljak

21.15: (2,15) Famalikao (3,15) Kasa Pia (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonNuno SantosPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara