"Feguli razbio Oman"
"Feguli razbio Oman"

Belfodil okončao dvogodišnju sušu sa dva komada, Feguli mu nije ostao dužan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 18:13

Tandem napadača Alžira postigao je sva četiri pogotka u dominantnom trijumfu svog tima nad Omanom u Dohi na prijateljskom susretu – 4:1

Feguli razbio Oman

Lisice sa Sredozemlja ponovo podsećaju na tim koji je zadivio planetu prethodnog leta u Brazilu! Posle neuspeha na Kupu afričkih nacija, Alžirci su došli u Dohu na prijateljski meč protiv Omana u želji da prekinu seriju mršavih partija i to im je pošlo za rukom. Ekipa Kristijana Gurkufa raznela je rivale, a apsolutne zvezde meča bili su Sofijan Feguli i Išak Belfodil koji su sa po dva pogodka gurnuli Oman „pod led“ – 4:1.

Izabrane vesti

Tek što je počela utakmica, golman omanskog nacionalnog tima morao je da vadi loptu iz mreže. Iako se Išak Belfodil sjajno snašao u šesnaestercu gostiju, pogodak ide na dušu defanzivcima Omana koji su na užasan način pokušali da izbiju loptu na dvadesetak metara od svog gola, ona je posle odbitka pala pred noge Belfodilu koji je rutinski matirao golmana u drugo minutu – 1:0.

Vrlo brzo se upisao i Feguli, a i ovog puta je odbrana Omana žestoko kiksirala. Čitava akcija Pustinjskih lisica iz 24. minuta jeste bila sjajna i centaršut sa boka za krilo Valensije bio je precizan, ali su defanzivci rivala dozvolili Sofijanu da potpuno neometan naleti na loptu i zakuca je u njihovu mrežu – 2:0.

Fejguli je vrlo brzo poveo u „trci“ sa Belfodilom za najboljeg pojedinca i strelca na meču u Dohi. Ne, odbrambeni fudbaleri Omana sada nisu glavni krivci, jer ništa bitnije nisu mogli da učine kako bi sprečili majstoriju tandema Slimani Feguli u 61. minutu. Napadač Sportinga uputio je hirurški precizan centaršut za alžirsku „desetku“ koja iz prve, volejom postiže ubedljivo najlepši gol na meču i najavljuje katastrofu Omana – 3:0.

No, nije mu Išak Belfodil ostao dužan pošto je samo minut kasnije sustigao kolegu iz nacionalnog tima postigavši svoj drugi pogodak na meču za 4:0. Igrači Omana opet su pogrešili, ovoga puta na sredini terena, usledila je munjevita kontra, a Belfodil u situaciji jedan na jedan nije ostavio ni najmanju šansu golmanu rivala – 4:0.

Da ne bude sve tako crno za Oman pobrinuo se Ali Al Busaidi koji golom u 74. minutu koliko-toliko čuva obraz svom nacionalnom timu koji je u Dohi dobio lekciju od daleko kvalitetnijih Alžiraca – 4:1.

Alžir je prekinuo mini-seriju od dva izgubljena meča uzastopno i popravio je utisak posle eliminacije od Obale slonovače u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija na kojem su Pustinjske lisice spadale u najuži krug favorita.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sofijan FeguliOmanIshak BelfodilAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara