Vitor Roke (Reuters)
Vitor Roke (Reuters)

Pune ruke posla za Barsu: Sanacija štete od Rokea, Njukasl vreba Ferana, Olmo nije registrovan

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 13:14

Prilično turbulentnih desetak dana očekuje ljude na Kamp Nou

Htela je Barselona da kopira Real Madrid sa iskopavanjem supertalentovane brazilske dece, nadala se Vinisijusu i Rodrigu, a ispalila ćorak sa Vitorom Rokeom. Prilično skup ćorak budući da je Roke plaćen 30.000.000 evra fiksno (Transfermarkt zaveo kupovinu pod sumom od 40.000.000) i još toliko kroz potencijalne bonuse. Međutim, samo šest meseci od dolaska iz Atletiko Paranaensea na Kamp Nou, tamo više nema mesta za 19-godišnjeg napadača.

Barselona nije registrovala Rokea za nastupe u Primeri, a kako stvari stoje, tinejdžer će karijeru nastaviti u Sportingu. Barselona pokušava da povrati većinu novca od zimskog transfera, a kako javlja Mateo Moreto sa Releva, klubovi se približavaju dogovoru. Katalonci bi trebalo da prihoduju makar 20.000.000 evra fiksno, a čitav posao sa bonusima mogao bi dosegne cifru i veću od 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dakle, posle svega 319 minuta i dva gola za Barselonu, Brazilac bi mogao u redove šampiona Portugalije, kod Rubena Amorima. Sportski direktor Deko radi na utanačenju finalnih detalja i realizaciji transfera. Verovatno ne jedinog sa epitetom "izlazni" do kraja prelaznog ruka budući da Njukasl radi na dovođenju Ferana Toresa kojeg bi Barselona prodala ukoliko stigne prava ponuda.

Prilično mnogo posla je pred sportskim sektorom Barselone u poslednjih 11, 12 dana prelaznog roka budući da se još nisu stekli uslovi da Dani Olmo, letnji kapitalac iz Lajpciga bude registrovan za utakmice u domaćem šampionatu. Pritom, ne zaboravimo ni najsvežije spekulacije o potencijalnom povratku Ilkaja Gundogana u Mančester Siti.



tagovi

BarselonaVitor RokeSporting LisabonFeran ToresDani Olmo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara