Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pulga se ponovo igrao fudbala, Kolon slomio Tukuman u završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 03:30

U duelu bez rezultatskog zančaja sastav iz Santa Fea iskoristio crveni karton Toleda iz 60. minuta

Kako se samo Atletiko Tukuman raspao od prve do druge grupne faze Kupa Dijego Armando Maradona. U uvodnom delu takmičenja zavredio je šampionsku stazu sa maksimalnih šest pobeda, ali kada je došlo vreme da se se bude pravi mangup i to u konkurenciji u kojoj nisu Boka i River, sastav iz Tukumana je manji od makovog zrna. Posle tri utakmice imao je samo bod, na kojem je ostao i nakon večerašnjeg duela sa Kolonom - 0:2.

Prvo poluvreme bilo je poprilično izjednačeno, takođe ne i previše sadržajno jer statistika kaže da nije bilo pokušaja u okvir gola. U takvom odnosu snaga, igrač više na terenu bilo kojem od timova dao bi kapitalnu prednost, a to je upravo ono što se dogodilo. Neverovatnu glupost napravio je 34-godišnji napadač Havijer Toledo koji je za deset minuta uspeo da zaradi dva žuta kartona i ostavi saigrače na cedilu.

Izabrane vesti

I to je bilo dovoljno timu sa Groblja slonova prvi put trijumfuje protiv ekipe iz Tukumana. Od 2009. godine datira istorija međusobnih duela ova dva tima i ni u jednom od sedam Kolon nije slavio pobedu. Večeras ju je zapečatio u završnih desetak minuta.

Četvrti put u poslednjih pet utakmica Luis Migel Rodrigez pogodio je za ekipu iz Santa Fea. Ovoga puta nismo videli karakterističan udarac van šestanesterca već šetnju kroz kazneni prostor i divan lob za vođstvo i šesti pogodak kojim je popularni Pulga (buva) postao najbolji strelac Kupa Dijego Armando Maradona. Tačka na i stavljena je u dubokoj sudijskoj nadoknadi kada je gostujući sastav praktično povukao kontru četiri na 0, a Fakundo Farijas pogodio praznu mrežu, jer je prethodno golman Luketi bio na skoku u protivničkom šesnaestercu.

Sa četri boda na kontu Kolon nema ni teoretsku šansu da se u poslednjem kolu bori za finale, ali su on i Pulga Rodrigez nastavili da nas časte sjajnim pogocima.

KUP DIJEGO MARADONA – 4. KOLO

Utorak

Urakan - Argentinos Juniors 0:1 (0:0)

/Romero 62/

Sreda

01.30 (2.55) Atletiko Tukuman (3.10) Kolon (2.75)




tagovi

Atletiko TukumanKolon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara