Kevin de Brujne (©Reuters)
Kevin de Brujne (©Reuters)

Puklo u Belgiji, De Brujne poludeo: Ik stop! Ako nisi vrhunski, daj sve od sebe, a neki ni to ne rade

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 09:09

“Mogu da prihvatim da nismo kao pre, ali neke stvari ne mogu da tolerišem”, kaže kapiten Belgije

Zlatna generacija nije baš dobacila do zlata, ali je 2018. u Rusiji osvojila bronzanu medalju. Delovalo je tada da Belgija ima nisku igrača dugačku maltene kao ona francuska ili engleska. Kurtoa, Kompani, Vertongen, Vitsel, De Brujne, Azar, Karasko, Lukaku, Mertens, Menije… Nije bilo slabe tačke.

Danas više nije tako, a sudeći prema izjavama kapitena Kevina de Brujnea – biće samo još gore.

Izabrane vesti

As Mančester Sitija je bukvalno “izgoreo” posle sinoćnjeg poraza na gostovanju kod Francuske (0:2), da su ga kamere snimile kako sportskom direktoru Franku Verkauterenu govori: “Ik stop, ik stop!”. U slobodnom prevodu: “Prestajem, prestajem”.

Ni kada je posle stao pred kamere nije krio razočaranje.

Mogu da prihvatim da nismo dobri kao 2018. godine, ali neke druge stvari ne mogu da tolerišem… Moramo bolje na svaki način. Standard treba da bude vrhunski, ako s vrhunskim ne možeš da se nosiš, onda nisi dovoljno dobar, a ako nisi, onda moraš bar da daš sve od sebe na terenu. A neki ni to ne rade”, grmeo je posle meča De Brujne.

Nije to tek tako izletelo. Nešto je opasno iznerviralo kapitena.

Ne mogu da kažem šta je pošlo po zlu, rekao sam to u svlačionici na poluvremenu i ne mogu da se ponavljam u medijima. To sam radio kad sam imao 18 godina u Genku, sad mi je 33”.

Ipak, Žil de Bilde, sada novinar, a nekada fudbaler Anderlehta, PSV-a i Šefild Venzdeja, pokušao je da odgovore izvuče iz drugog ugla: ša je moglo bolje? De Brujne ipak nije tip koga možeš da prevariš.

Žil, igrao si fudbal, ali ne pitas me prava taktička pitanja. Ne znam šta si video u ovoj utakmici? Nije ovde problem bio u tranziciji, već u ljudima koji ne izvešavaju svoje zadatke. Previše nas je pozadi. Kako ćemo da se povežemo ako nas šest ostane pozadi?! Čak i u drugom poluvremenu, a tad smo gubili, zar ne?”, besan je De Brujne.

Selektor Domeniko Tedesko potrudio se da spusti loptu.

Nisam video intervju, ali jesam razgovarao sa Kevinom. Normalno je što je razočaran. Svi smo. A Kevin je pobednik. Emotivac. I onda se nekad izletiš. Da li se plašim da više neće da igra za reprezentaciju? Ne bi sada trebalo da govorimo o tome. Hajde prvo da se smirimo”.

Dakle, plaši se. S pravom.

Nekad Kurtoa, Kompani, Vertongen, Vitsel, De Brujne, Azar, Karasko, Lukaku, Mertens, Menije… Danas Kastels, Debast, Faes, Kastanj, Tilemans, De Ketelare, Salemakers, Doku, Openda, Lukebaio. Sjajni igrači, ali nije baš isto, zar ne? I zamislite još da ode De Brujne.


tagovi

Kevin de BrujneFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara