Puklo između Milana i Pakete, Brazilac zatražio od trenera da ne putuje sa ekipom

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.01.20. | 20:35

Nada se transferu u Pariz, ali ponuda je u Milanu ocenjena kao ponižavajuća

Samo godinu dana posle pompeznog transfera iz Flamenga, brazilski vezista Lukas Paketa se nalazi na izlaznim vratima Milana. Sve je puklo na relaciji klub – igrač i traži se rešenje do kraja prelaznog roka za potpuni razlaz.

Paketa je danas sam zatražio da ga trener ne poziva na listu igrača koji konkurišu za gostovanje Breši narednog vikedna u Seriji A. Paketa je odradio normalno ceo današnji trening sa ostatkom ekipe, a onda otišao kod trenera Piolija i zamolio ga da ne konkuriše za tim. Trener je to rado prihvatio i Paketa ne putuje u Brešu. Velike su šanse da će do kraja zimskog prelaznog roka biti prodat. Ili da neće igrati do kraja sezone!

Izabrane vesti

Kako je došlo do pucanja na relaciji Milan – Paketa?

Brazilac je kao jedan od najvećih talenata tamošnjeg fudbala prošle zime stigao u Milanu u transferu teškom 35.000.000 evra. Kaparisan je nekoliko meseci ranije od strane tadašnjeg direktora Leonarda. Slavni Brazilac je iskoristio dobre veze i ugled u Brazilu, stupio u kontakt sa igračem i njegovom porodicom i nagovorio ga da izabere Milanovu ponudu. A bilo je ih je još mnogo. Pominjalo se tada da je Paketa želja Reala, Barse, Liverpula, Pari Sen Žermena... Leonardu su mnogi odali priznanje što je takav talenat doveo u onakav Milan za samo 38.400.000 evra.

Paketa je čak i dobro počeo na San Siru, uspostavio dobru konkeciju na terenu sa Pjontekom i Milan je na krilima njih dvojice prošlog proleća ušao u seriju dobrih rezultata. Ipak u finišu sezone su i ekipa, i pomenuti tandem, pali u formi i sve je kulminiralo neuspehom u trci za plasman u Ligu šampiona. Leonardo je potom napustio klub i Paketa je izgubio zaleđinu.

U novoj sezoni je neprepoznatljiv. Tome nije pomoglo ni što ga je bivši trener Đampaolo gurao na pogrešnu poziciju i nije mu dozvoljavao da odigra celih 90 minuta. Kada je došao Pioli, Paketin status se još pogoršao. Na početku je igrao, ali ga je Pioli menjao u svakoj utakmici, da bi u poslednja dva meseca ispao iz startnih 11. Ili ga je trener ubacivao sa klupe ili ga nije ni uvodio kao na poslednja dva meča.

Paketa se mnogo razočarao takvim statusom jer mu je Leonardo obećao da će biti jedan od stubova budućeg Milana. Međutim, kod novog rukovodstva i trenera ta obećanja ne važe. Koliko je Paketi teško pao takav tretman, govori što je posle meča sa Udinezeom (nije ušao sa klupe) otišao u privatnu kliniku zbog napada anskioznosti praćenog ubrzanom tahikardijom.

Ili je sve isplanirano?

Nije tajna da Leonardo opet hoće Paketu. U Pari Sen Žermenu. Već nedeljama se ta priča pominje po medijima. Ali isto tako Leonardo ne može da gazdama u Parizu potpuno opravda ulaganje velikog novca u mladog zemljaka. Milan želi najmanje 35.000.000 evra za paketu, a Leonardo nema zeleno svetlo da ponudi toliko. Poslednja njegov ponuda iznosi 20.000.000 evra što u Milanu smatraju ponižavajućom ponudom. Jer, bez obzira na formu, Paketi je tek 22 godine i stalan je na spisku reprezentacije Brazila. I dalje važi za jednog od velih talenata svetskog fudbala. Zato Milan smatra da igrač vredi isto kao i pre godinu dana.

Paketini agenti su prethodnih dana stigli u Milano kako bi na razgovorima sa Maldinijem i Bobanom rešili situaciju. Milan neće odstupiti od svojih zahteva bez obzira na pritiske, a sumnja se da je Paketin današnji potez neka vrsta pritiska na klub da mu spusti cenu i proda ga.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara