Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Pukla ljubav u Parizu, zvižduci za Embapea! Nego, da li je Renu oteta pobeda? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 19:17

Francuz izmenjen već posle nešto više od sat vremena, PSŽ stigao do boda uz diskutabilnu odluku sudije da dosudi jedanaesterac u petom minutu dodatog vremena

Tema broj jedan u svetskom fudbalu je i dalje Kilijan Embape zbog odluke da saopšti prvom čoveku Pari Sen Žermena da će na leto otići kao slobodan igrač i da će mu naredna destinacija biti madridski Real. Ne mogu u Parizu nikako da se pomire sa tako velikim gubitkom i što je Florentino Perez izgleda konačno uspeo u nameri koju je u delo želeo da sprovede mnogo ranije, ali nije bilo izvodljivo sve do sada.

Ne mogu da se pomire u klubu, posebno ne Naser Al Kelaifi, a izgleda da su i navijači izgubili živce sa Francuzom i njegovim premišljanjem, zbog čega se u remiju sa Renom (1:1) osetilo da je pukla ljubav. Toliko da su se čuli i sporadični zvižduci sa Parka prinčeva u trenutku kada je Embape izmenjen i prepustio mesto na terenu strelcu izjednačujućeg pogotka Gonsalu Ramosu.

Izabrane vesti

Ni sam Embape nije delovao previše zainteresovano za fudbal - možda jer je glavom već u Madridu? - pa je verovatno i to razlog zašto su ga navijači izviždali. Mučio se na terenu i nije ličio na sebe, tek nekoliko upotrebljivih prijema, ali ni tada nije uradio ništa što bi PSŽ iole približilo trijumfu.

Opet, ne može se reći da ga je veći deo stadiona ispratio sa terena u negativnom tonu, ali definitivno nije odigrao ni blizu svojih mogućnosti. Nisu ni ostali fudbaleri PSŽ-a pružili naročito bolju partiju, samo su svi verovatno očekivali mnogo više od svog najboljeg igrača koji, osim jednog dobrog driblinga u 20. minutu i šuta preko gola nekoliko trenutaka pre izlaska sa terena, nije mnogo pokazao.

Hrabar potez povukao je Luis Enrike odlukom da Embapea pošalje napolje i u vatru gurne Ramosa jer je upravo on iznudio penal posle kontakta sa golmanom Rena Stivom Mandandom i zatim pogodio za konačnih 1:1 u sedmom minutu nadoknade.

No, da li je Renu oteta pobeda u Parizu? Glavni sudija Bastijen Dešepi prvo nije pokazao na belu tačku, ali je onda dobio poziv iz VAR sobe pa je išao da pogleda snimak i ubrzo zatim promenio odluku. Cela situacija bila je dosta sumnjiva, jer se posle nekoliko gledanja snimaka činilo da je Ramos tražio kontakt i krenuo da pada pre nego što ga je uspostavio sa Mandandinom nogom. No, sudijina je bila poslednja i on je dosudio jedanaesterac koji je Portugalac pretvorio u bod.

Čak i da je Ren pobedio, što je verovatno trebalo da se dogodi, ne bi se mnogo toga promenilo na tabeli Lige 1. PSŽ sada ima 11 bodova više u odnosu na drugoplasirani Brest.

Ren je posle majstorije Amina Guirija poveo sa 1:0 već posle pola časa utakmice, bio je to pogodak koji će se sigurno narednih dana vrteti po društvenim mrežama, jer je majstorski prevario Danila Pereiru i pored Lukasa Beralda plasirao loptu tako precizno da ni visoki Điđo Donaruma nije mogao ništa. Gol pogledajte OVDE.

LIGA 1 – 23. KOLO

Petak

Mec - Olimpik Lion 1:2 (1:1)

/Mikautadze 13 - Lakazet 45+1, Benrahma 60/

Subota

Lorijan - Nant 0:1 (0:0)

/Kasteleto 48/

Strazbur - Brest 0:3 (0:2)

/Kamara 33, 40, 58p/

Nedelja

Lans - Monako 2:3 (1:2)

/Vai 31, Said 77 - Balogun 19, Minamino 30, 90+2/

Avr - Rems 1:2 (0:0)

/Ture 74 pen - Darami 64, 90+6 pen/

Nica - Klermon 0:0

Tuluz - Lil 3:1 (0:1)

/Mavisa Elebi 49, Sijero 60 pen, Dalinga 66 - Haraldson 45/

Pari Sen Žermen - Ren 1:1 (0:1)

/Ramos 90+7 penal – Guiri 33/

20.45: (1,75) Olimpik Marselj (3,70) Monpelje (5,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kilijan EmbapeGonsalo RamosAmin GuiriPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara