Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pujol: Mesi najbolji svih vremena, igraće na najvišem nivou još bar tri godine

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 18:09

Bivši kapiten Barselone ne štedi komplimente na račun nekadašnjeg saigrača

Uprkos svim preprekama na koje je naišao tokom 2020. godine Lionel Mesi je nastavio da beleži uspehe, a poslednji u nizu je oboren rekord Pelea i 644. gol za jedan klub. pored činjenice da je pre samo nekoliko meseci iskazao nezadovoljstvo i bio praktično na izlaznim vratima Kamp Noua, Argentinac je tokom polusezone na izmaku nastavio da beleži vrlo dobre igre pokazavši da je još nezamenljiv deo Katalonaca.

Strelac sedam golova ove sezone u Primeri, učinak je ukrasio sa još tri pogotka u Ligi šampiona, i igrama ove jeseni potvrdio je da posle 16 godina na najsvetiljoj fudbalskoj pozornici ima još mnogo toga da pokaže, a Karles Pujol, nekadašnji Mesijev saigrač, uveren je da će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu još godinama uživati u bravurama desetke Barse.

Izabrane vesti

"Ima 33 godine i veoma brine o sebi. Motivisan je i gladan fudbala, mislim da će još tri ili četiri godine biti na ovom nivou. Potrebno je samo da ga posluži sreća i da izbegne teže povrede. Ukoliko bude zdrav i sa istom željom za napretkom, nastaviće da pobeđuje i ređa uspehe. Gledaćemo Lea još neko vreme", rekao je nekadašnji kapiten i štoper barselone koji je kopačke o klon okačio 2014. godine.

Mesi je šansu u dresu španskog giganta dobio već sa 17 godina. Impresivni fudbalski put Argentinac je počeo da gradi daleke 2004. godine u kojoj je 16. oktobra debitovao protiv Espanjola. usledile su godine tokom kojih je stasao u jednog od najboljih igrača sveta, ali je put do vrha bio prilično trnovit čemu je svedočio i sam Pujol.

"Talenat nije dovoljan da ostvarite ono što je Mesi postigao. Naravno da je preduslov, ali vrlo važni su i rad, predanost, kao i želja za učenjem i motivacija da svakodnevno tražite novi izazov. Sve to smo videli kod Mesija. Danas nije isti igrač kao kad je počeo. Postizao je rekorde i usavršavao se. Kompletan je fudbaler, diktira tempo igre, izvodi slobodne udarce, asistira, postiže pogotke... Radi praktično sve".

Tokom bogate karijere Argentinac je osvojio 10 trofeja namenjenih šampionu Španije, šest puta je bio deo ekipe koja je slavila u finalu Kupa Španije, a bogatoj biografiji dodao je i pehar Lige šampiona. Sjajne rezutate upotpunila su individualna priznanja među kojima šest Zlatnih lopti, a čak sedam sezona Primere završavao je kao najbolji strelac.

"Od početka je bio veoma dobar, jedan je od onih igrača kojima date loptu i on individualnim potezom obavi posao. Pravio je razliku i postizao golove. Od prvog dana se isticao skromnošću i stilom igre. Uzeo bi loptu, ne mareći ko je ispred njega, a ipak, uvek je sve radio sa velikim poštovanjem. Već tad je bio vrlo dobar, ali je s godinama postao još impresivniji igrač, najbolji svih vremena. Još po dolasku iz La Masije sam znao da ima kvalitet. Kao neko ko je takođe ponikao u Barsinoj školi potrudio sam se da mu pomognem da se što bolje i što pre adaptira. Ipak, čak ni oni koji su mu najviše verovali nisu mogli da predvide šta će postati ", istakao je Pujol.


tagovi

Karles PujolLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara