Pucaju bombe po Hrvatskoj: Dinamo krenuo po Lovrena

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 14:58

U Zagrebu žele da odgovore Hajduku na transfer Ivana Perišića

Pucale su bombe ove zime u hrvatskom fudbalu. Nogu je povukao Hajduk angažovanjem Ivana Perišića i Josipa Brekala, odgovorila je Rijeka dovođenjem Marka Pjace, pa ni večiti šampion Hrvatske nije mogao da sedi skrštenih ruku.

Već je u Maksimiru promovisan Marko Rog, ali bi poslasticu za navijače Dinama mogao da predstavlja povratak Dejana Lovrena na Maksimir. Za sada sve to ne zvuči previše realno, ali ima indicija da će ljudi iz Maksimira uraditi sve kako bi odgovorili Hajduku na angažovanje Ivana Perišića.

Izabrane vesti

Hrvatski šampion traži kvalitetnog štopera, istinskog vođu odbrane. I nema sumnje da bi centralni defanzivac Liona predstavljao bingo.

Problem je plata. Lovren prema nekim informacijama ima zagarantovanu zaradu u Lionu od četiri miliona evra. Uz sve to ima važeći ugovor sa francuskim klubom do leta 2025. godine.

Postoje dve opcije kako bi ovaj posao mogao da se realizuje ove zime. Najrealnije je da bivši reprezentativac Hrvatske stigne na pozajmicu, a da Dinamo preuzhme deo plate. Druga je da Lovren raskine ugovor sa Lionom, da francuski klub isplati Lovrenu deo zarade i potom da potpiše za Dinamo kao slobodan igrač.

Ove sezone Lovren je odigrao svega 810 minuta takmičarskog fudbala. Tačno je da je možda u padu karijere, ali ima dovoljno kapaciteta da animira Dinamovu svlačionicu u finišu trke sa Hajdukom.

On je dete kluba i iz Maksimira je otišao u Lion 2010. godine za devet miliona evra. Kasnije je igrao za Sautempton, Liverpul i Zenit, da bi se pre dve godine vratio u Lion. Za Dinamo je odigrao 57 utakmica, postigao tri gola i osvojio dva prvenstva Hrvatske.


tagovi

Dejan Lovren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara