(©Reuters)
(©Reuters)

PSŽ zalupio Nici vrata Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 23:07

Lil i Brest će u elitno klupsko takmičenje, ostaje samo da se vidi ko direktno u grupnu fazu, a ko u kvalifikacije

Većina najbitnijih pitanja u Francuskoj je završena. Pari Sen Žermen je postao prvak i ujedno ostao bez Kilijana Embapea. Superstar se u prošlom kolu oprostio od navijača na Parku prinčeva. Ukus je bio pomalo gorak, jer dok ga je jedan deo uzdizao, drugi mu je zvuždao. Uz pariski klub direktno u Ligu šampiona će i Monako, a od večeras su poznata još dva putnika.

Pari Sen Žermen je u zaostalom meču odlučio da stavi tačku na priču ko ide u društvo najboljih. Na Alijanc Rivijeri je Nici zalupio vrata Lige šampiona – 2:1 (2:1). Klub sa Azurne obale je do meča sa timom Luisa Enrikea imao kakvu-takvu šansu, a sada – nikakvu.

Izabrane vesti

Za Nicu je rezervisana Liga Evrope, bitku je izgubila kola pre kraja šampionata. Lil i Brest će u elitno klupsko takmičenje. Ostaje samo da se vidi ko direktno u grupnu fazu, a ko u kvalifikacije. Poravnati su pred 90 minuta odluke, imaju po 58 bodova, a u celoj priči baš Nica može da odigra ključnu ulogu.

Brest će u poslednjem kolu Lige 1 igrati protiv Tuluza, koji je odavno uplovio u mirne vode. Isto tako ne može ni da izađe na međunarodnu scenu. Biće rasterećen i bez velikog motiva. Zato Lil očekuje nimalo lak duel sa Nicom.

Kao i za mesta u Ligi šampiona, podjednako uzbudljivo biće i u borbi za kvalifikacije za Ligu konferencije. Marselj je na gostovanju Remsu pucao sebi u noge – 1:0 (0:0). Izgubio je korak za Lionom i Lansom, i doveo sebe u nezavidnu poziciju.

LIGA 1, zaostale utakmice

Sreda

Nica – PSŽ 1:2 (1:2)

/Čo 31 – Barkola 18, Zague 22/

Rems – Olimpik Marselj 1:0 (1:0)

/Embemba 33ag/




tagovi

Pari Sen ŽermenMarseljNicaRemsFrancuska Liga 1Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara