Pol Pogba (Rueters)
Pol Pogba (Rueters)

PSŽ vidi Pogbu u svom drim timu: Brojne su prepreke na putu ka zajedničkoj sreći

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 10:53

Parižani bi morali debelo da rasterete platni spisak

Doveli je Pari Sen Žermen Žoržinja Vajnalduma i Ašrafa Hakimija, uskoro će ozvaničiti dolaske Serhija Ramosa i Đanluiđija Donarume, ali ne planiraju da se zaustave. Pol Pogba je velika želja francuskog giganta, potvrdio je ugledni Ekip. Međutim, dug je put koji Parižani moraju da prođu kako vratili centralnog vezistu u domovinu i dodali još jednog venserijskog fudbalera u svoj Drim tim.

Francuski gigant je koristio prilike koje mu je tržište nudilo, te samo za Hakimija od dosadašnjih letnjih transfera izdvojio novac za obeštećenje (60.000.000 evra). Međutim, Samo na plate pomenute četvorke Pari Sen Žermen će godišnje trošiti par desetina miliona evra neto. A Pogbina bi se takođe kretala između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Zato je neophodno čišćenje i rasterećivanje igračkog, samim tim i platnog spiska. Prvi na listi za rastanak su Alfons Areola, Tilo Kerer i Pablo Sarabija. Nisu oni jedini na transfer listi, za koju se procenjuje da bi mogla da unese 150.000.000 evra u klub. Tako bi se stekli uslovi za dolazak Francuza koji je u poslednjoj godini ugovora sa Mančester junajtedom i čija se vrednost procenjuje između 50.000.000 i 60.000.000 evra.

Sam Pogba je pre mesec dana tvrdio da za sada nije bilo ponuda, ni Mančester junajteda za produžetak saradnje, niti bilo kojeg drugog kluba. Minula sezona bila je daleko od produktivne za 28-godišnjaka na idividualnom planu. Remetile su ga i povrede, te je u Premijer ligi upisao 26 nastupa (21 kao starter), tri gola i pet asistencija, ali je na Euru doslovce blistao, bez obzira na razočaravajuću eliminaciju Francuza u osmini finala. Delio je duge lopte, pasove iz prve, gospodario sredinom terena, postigao onu lepoticu protiv Švajcarske.

Spreman je nekadašnji fudbaler Juventusa na novi korak u karijeri, onaj koji bi podrazumevao da prvi put u seniorskom fudbalu zaigra za klub iz domovine. Međutim, trenutno postoji poprilična gužva u sektoru u kojem bi dejstvovao Francuz. Tu su Ander Erera koji i dalje uživa solidan ugled u Španiji, dok se Rafinja nije pokazao kao ozbiljno rešenje, ali nema nameru da lagano ode dve godine pre isteka ugovora.

Julijan Draksler voli pariski život i produžio je ugovor na još tri godine, sa Danilom koji koji je bio na pozajmici iz Porta je ozvaničena saradnja do 2025. Tu su još Idriza Gana Gej i Leandro Paredes sa po još dve godine ugovora, mada je Paredes deo južnoameričkog klana u svlačionici i neće ga biti lako ispratiti iz Pariza.

Dakle, želja Pari Sen Žermena i Pogbe je obostrana, ali na putu ka njihovoj sreći stoji sijaset prepreka...


tagovi

letnji prelazni rok 2021Pol Pogba

Obaveštavaj me

Man. Junajted
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara