Vilijan Pačo (AFP)
Vilijan Pačo (AFP)

PSŽ pronašao štopera u Bundesligi i plaća najmanje 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 13:36

Vilijan Pačo postaje najskuplji defanzivac u istoriji Ajntrahta

U istom danu kada se pojavila inicijalna informacija da Pari Sen Žermen želi štopera Ajntrahta Vilijana Pača, francuski gigant uključio je turbo ubrzanje i dogovorio drugo pojačanje ovog leta. Ekspresno su Parižani ispregovarali dolazak centralnog defanzivca na Park prinčeva i izdašno će platiti, oko 45.000.000 evra.

Imao je Ajntraht većih prodaja od Ekvadorca. Upravo Pari Sen Žermenu je prošlog leta prodao Randala Kolo Muanija za 95.000.000, nekoliko godina ranije Luku Jovića za 63.000.000 evra Real Madridu, te Sebastijana Alea Vest Hemu za 50.000.000. Ali nikada nije dogovorio ovoliki novac za defanzivca.

Izabrane vesti

Ekvadorac koji je prošle sezone odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima i namestio dva gola, dogovorio je lične uslove sa šampionom Francuske. Ostaje samo da sportski direktori bundesligaša i člana Lige 1 Markus Kreše i Luis Kampos utanače sine detalje, pa da budu zakazani lekarski pregledi, najverovatnije do kraja sedmice.

Dakle, posle Kolo Muanija kojem će uskoro postati saigrač, odnosno pomenutih Jovića i Alea, Pačo će postati četvrta najveća prodaja u istoriji Ajntrahta i to nakon samo godinu dana na Dojče bank parku. Prošlog leta Orlovi su ga kupili od Antverpena za 9.000.000 evra, a godinu i po dana ranije belgijski klub pazario ga je iz ekvadorskog Independijente del Valjea za 5.570.000 evra.

Pača u Parizu čeka petogodišnji ugovor, a Fabris Hokins sa Ekipa javio je je PSŽ od starta prelaznog roka merkao Ekvadorca, odmah posle Lenija Jora koji je završio u Mančester Junajtedu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ajntraht FrankfurtAjntrahtPari Sen ŽermenVilijan Pačo

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara