Foto: Reuters
Foto: Reuters

PSŽ prepisao od Mančestera, Nagelsmanov Lajpcig iznervirao Tuhela (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 22:54

Nemoćno je Nemac na klupi Svetaca širio ruke pored terena, Parižani promašili penal i dobili dva crvena kartona - 2:1

Pari Sen Žermen je u problemu. Umesto da dobije Lajpcig - a imao je odličnu šansu za to - on je izgubio u Nemačkoj i tako sada ima samo tri boda posle tri utakmice u Ligi šampiona. Nije Svece motivisao čak ni kiks Mančestera, nije im bilo dovoljno što su vodili i imali uz to i penal. Lajpcig je odigrao mušku utakmicu i tim Julijana Nagelsmana je brzom i oštrom igrom iznervirao i stavio na muke Tomasa Tuhela i njegov vod - 2:1 (1:1).

Mora se reći da je PSŽ bio desetkovan i bez najvećih zvezda, ali to mu uopšte nije izgovor. Anhel Di Marija je bio u centru pažnje, bio je i “Anhel”, a i đavo za svoj tim. Dao je gol, morao je da iskoristi penal. Da jeste, bilo bi 2:0 i verovatno dosta drugačije nego što se završilo po Parižane.

Izabrane vesti

Crveni karton Idrise Geja u 69. minutu, kao i isključenje Kimpembea u 95, samo je potvrdilo da PSŽ nije dovoljno koncentrisano igrao na ovom gostovanju protiv hrabrog Lajpciga. Nemoćno je Tuhel na klupi Svetaca širio ruke pored terena. A Lajpcig je igrao moderan, brz fudbal i potpuno je zasluženo došao do tri boda. Da je imao malo više sreće, Nagelsmanov tim je mogao do još kojeg gola.

Ali, i ovo je bilo dovoljno.

Pari Sen Žermen je stigao do prednosti rano, kada je Anhel Di Marija bio strelac. Proigrao ga je Ken, a Argentinac je našao pravi način da reši tu situaciju za 0:1. Mogao je Pari Sen Žermen da odradi ceo posao već posle 15 minuta kada je Anhel di Marija došao na belu tačku da izvede penal, ali je šutirao baš loše, pa mu je Gulaši skinuo taj udarac i održao je Lajpcig u životu. Veoma važan momenat za tok utakmice.

Tuhel odranije ne može da računa na napadače Nejmara i Maura Ikardija, a protiv Nanta prethodnog vikenda u Ligi 1 povredio se i treći superstar Kilijan Mbape. Osim trija u napadu, nemački na ovoj utakmici nije mogao da računa ni na italijanskog vezistu Marka Veratija niti Julijana Drakslera. Van tima zbog teške povrede je i Bernat. I sve je to uzelo danak…

Zanimljivo je da je PSŽ do kraja prvog poluvremena dao još dva gola, ali su oba bila poništena. Prvo je Anhel Di Marija bio ofsajdu, a potom je, samo nekoliko trenutaka kasnije, i Mojze Ken ostao bez gola iz istog razloga. Oba puta su sudije opravdano poništile pogotke.

I kada se PSŽ toliko izmašio, usledila je kazna, kako to obično i biva u fudbalu. Nkunku je dobio čistu priliku da šutira i nije to propustio pa je kaznio Kejlora Navasa u finišu prvog poluvremena. Odigrao je Lajpcig hrabro i uspeo je da iz prilično nezgodnog poluvremena izvuče najbolje što je mogao.

Mogao je Lajpcig da povede u 45. minutu kada je Dani Olmo šutirao malo iznad prečke, a i Forsberg je bio u opasnoj situaciji u 53. minutu. Poput njega, u narednom napadu je Ken šutirao preko gola.

Sve je to nagoveštavalo da će doći do gola, a Lajpcig je svoj penal iskoristio i Forsberg je okrenuo rezultat u 57. minutu. To je bila najava totalnog kolapsa tima iz Pariza.

On se na kraju i dogodio.

GRUPA H

Bašakšehir – Mančester Junajted 2:1 (2:1)

/Ba 13, Višća 40 – Marsijal 43/

RB Lajpcig - PSŽ 2:1 (1:1)

/Nkunku 42, Forsberg 56 - Di Marija 6/

 



tagovi

Anhel Di MarijaJulijan NagelsmanTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara