Lea Kelifi (©Reuters)
Lea Kelifi (©Reuters)

PSŽ i Real Madrid u klinču; Juve bi da razveseli navijače, ali Vučice su krupan zalogaj

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 14:28

Danas i sutra na programu 3. kolo grupne faze Lige šampiona za dame

Grupna faza UEFA Lige šampiona za dame stigla je do pola puta. Neki klubovi su već na vidiku četvrtfinala, a drugi moraju da se vrate na pravi put.

Samo u jednom od četiri grupe nalaze se dve ekipe koje imaju maksimalni broj bodova. Večeras se na Parku prinčeva sastaju PSŽ i Real Madrid, koji će posle dva vezana obračuna verovatno da odluče pitanje pobednika u Grupi B.

Izabrane vesti

21.00: (1,13) PSŽ (7,50) Real Madrid (16,0)

Zapravo, francuski i španski tim do sada nije primio ni gol, a u prethodnoj rundi Parižanke i Madriđanke su pobedile sa po 5:0, i pored toga imale su po jednu raspoloženu igračicu koja je zabeležila het-trik u prvom poluvremenu - Žordin Huitema protiv Žitlobuda, odnosno Karolin Meler protiv Breidablika.

Dvostruki finalista Lige šampiona PSŽ – koji je prošle sezone osvojio prvu titulu prvaja Francuske – veliki je favorit protiv debitanta iz Madrida u najjačem evropskom takmičenju, ali Real je pokazao da je dostojan ovog nivoa. Las Blankas su izbacile jaki Mančester Siti u 2. kolu kvalifikacija da bi stigle u grupnu fazu i imaće veliko samopouzdanje za verovatno najteži test do sada, jer njihova evropska forma predstavlja iznenađujuće spor domaći početak ove sezone.

U okviru Grupe A Juventus dočekuje Volfzburg. Gostovanje Vučica biće druga utakmica odigrana na stadionu Juventusa u ovosezonskom takmičenju, a kada je mesto odigravanja majskog finala dočekalo Čelsi u drugom kolu, na tribinama se okupilo 16.871 gledalac. Bila je to najveća poseta ikada u ovom takmičenju pre četvrtfinala, kao i italijanski rekord u UEFA ženskom klupskom fudbalu.

21.00: (3,80) Juventus (3,60) Volfzburg (1,85)

Međutim, Čelsi je došao do pobede od 2:1, što znači da Juve sada zaostaje za Plavima i Volfzburgom za bod. Dvostruki pobednik Lige šampiona Volfzburg, takođe, je opterećen dugačkom listom povreda, ali nemački gigant je pokazao da nema nikakvih problema sa realizacijom, pošto je remizirao 3:3 sa Čelsijem i slavio 5:0 nad Servetom.


tagovi

Liga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara