Prvo zimsko pojačanje Partizana: Dolazi najbolji strelac Superlige!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.11.19. | 09:38

Nikola Petković na putu da se vrati među crno-bele

Od petka veče dele Umar Sadik i Nikola Petković prvo mesto na listi strelaca Superlige, a od januara će po svoj prilici deliti u svlačionici. Verovatno i minutažu. Partizan je dogovorio transfer najboljeg strelca Javora ove sezone i kako sad stvari stoje odmah po okončanju jesenjeg dela šampionata 23-godišnji ofanzivac će potpisati ugovor za osvajača Kupa Srbije.

Zasad se ne zna pod kojim okolnostima, osim što je po informacijama Sportskog žurnala rukovodstvo crno-belih tokom sedmice postiglo usmeni dogovor sa kolegama iz Ivanjice i kaparsilao momka koji važi za jedno od otkrovenja sezone. U prilog tome i brojke, Nikola Petković je već dao deset golova, od kojih poslednja dva u najtežim susretim u našem fudbalu: Crvenoj zvezdi pre dve sedmice kraj Moravice (1:1) i Partizanu u Humskoj (2:6). Osim toga, bio je precizan protiv Mačve, Inđije (po dvaput), Voždovca, Napretka, Rada i Vojvodine. Dovoljno da Savo Milošević i njegovi saradnici posegnu za osveženjem u ofanzivnom delu tima.

Izabrane vesti

Petković je bio najzalslužniji za povratak Javora u elitni rang, pošto je lane na terenima Prve lige ispalio 22 precizna hica na 37 utakmica. Sve sa pozicije koja se ne može okarakterisati kao klasični centarfor. Nikola pokriva više mesta u završnoj trećini terena, najčešće kao ofanzivni vezni, nekad kao krilo, nekad kao špic, ali su ga polivalentnost i realizatorske spsobnosti preporučili beogradskom velikanu. Na kraju krajeva, Partizan je letos pogrešio što nije angažovao odgovarajuću zamenu Umaru Sadiku, Nigerijac je prinuđen da nosi teret cele sezone na plećima, zbog čega bi angažman Nikole Petkovića trebalo i njemu da koristi, da nekad predahne.

Inače, Petković se praktično vraća u Humsku, pošto je školovan u mlađim kategorijama Partizana, posle čega je karijeru gradio u Čukaričkom i beogradskoj Lokomotivi, da bi leta 2018. zadužio dres Javora i, ispostavilo se, pogodio u centar mete.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara