Novi Lagator u Loznici (©Starsport)
Novi Lagator u Loznici (©Starsport)

Prvo kolo Mozzart Bet Superlige: Start u Leskovcu, još se ne zna gde će Napredak i Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.07.24. | 09:42

Sedam dana pre početka prvenstvene sezone

Uživali smo u Evropskom prvenstvu, ali ostalo je još samo finale. A dok ne krenu utakmice u ligama petice sav fokus fudbalske javnosti biće uglavnom na Mozzart Bet Superligi. Početak već za sedam dana, uz brojne selidbe i veliki znak pitanja iznad okršaja Napretka i Partizana, jer još se ne zna gde će Čarapani ugostiti crno-bele.

No, krenimo redom, od otvaranja, a na startu nove sezone evropski Radnički 1923 ugostiće u petak, 19. jula od 19 sati, ekipu Železničara i to na stadionu u Leskovcu na kome će šest dana kasnije igrati i prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencije protiv boljeg iz dvoboja Mornara i Dinamo Tbilisija (Crnogorci prvi meč dobili sa 2:1).

Izabrane vesti

I tu već dolazimo do prvog problema, jer dok u Kragujevcu čekaju reflektore, u Kruševcu rade teren, pa će i Napredak prvih nekoliko utakmica kao domaćin morati da igra na alternativnoj lokaciji. Zajednica superligaša ponudila je Napretku novi Lagator u Loznici, koja je nekih četiri sata udaljena od Kruševca.

Napretku to ne odgovara, ali Radnički je zbog Evrope imao prvenstvo izbora, dok se u Kruševcu nisu na vreme snašli. Želeli su da promene domaćinstvo sa Partizanom, to se jedino ne može. Želeli su na stadion Borca iz Čačka , ali on nije dobio licencu ni za Mozzart Bet Prvu ligu Srbije, kamoli za elitni rang.

Opcija je naravno da Napredak nominalno bude domaćin u Humskoj – to je sada i želja Čarapana – ali kako prvo kolo neće biti jedno u kome neće moći da igraju kod kuće, morali bi, prema propisima, već sada da izaberu trajnu lokaciju dok ne nikne trava na stadionu Mladost. Tu već Partizanov teren nije opcija, a ne može se ni seliti iz kola u kolo, pa ostaje da se vidi kakav će dogovor postići Napredak i Zajednica superligaša.


Kako bilo, to će biti dve utakmice zakazane za petak, u subotu na programu četiri, sve u istom terminu od 20 sati. Šampion Crvena zvezda dočekaće debitanta u Mozzart Bet Superligi, Jedinstvo iz Uba. Mladost će biti domaćin OFK Beogradu, ali opet zbog postavljanja terena ne u Lučanima, već uz Užicu. Čukarički će na Banovom brdu ugostiti niški Radnički.

U nedelju još tri meča, Novi Pazar na praznom Atletskom stadionu dočekuje Spartak, još jedan debitant Tekstilac biće domaćin Vojvodini, ali ne u Odžacima, nego u Bačkoj Palanci. Dok će TSC u Bačkoj Topoli odmeriti snage sa IMT-om.

I to je to za prvo kolo, a onda idemo dalje. Uz nove selidbe. Jer Vojvodina će u prvih nekoliko kola biti domaćin u Bačkoj Topoli, Spartak u Senti, a ne u Subotici, OFK Beograd bi trebalo da igra u Zaječaru, niški Radnički verovatno u Leskovcu…

Pa valjda jednom svi shvate da nema ozbiljnog fudbala bez bar pristojnih stadiona…

SUPERLIGA, 1. kolo:

Petak

19.00, Leskovac: Radnicki 1923 – Železničar

21.00, Loznica/Humska: Napredak – Partizan

Subota

20.00, Beograd: Crvena zvezda – Jedinstvo

20.00, Užice: Mladost - OFK Beograd

20.00, Beograd: Čukarički – Radnički Niš

Nedelja

17.30, Novi Pazar: Novi Pazar – Spartak

19.30, Bačka Palanka: Tekstilac – Vojvodina

19.30, Bačka Topola: TSC - IMT



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara