Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Prvi znak za alarm: Motin skupoceni Juventus liči na onaj Alegrijev negledljivi

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 19:58

Stara dama upisala remi bez golova protiv Empolija, slaba partija Dušana Vlahovića

Bilo je euforije kada je rekonstrusiani Juventus sa novim trenerom, novim stilom igre i novim igračima nanizao dve pobede na startu Serije A, ali sada se ona ohladila i polako prelazi u strepnju i frustracije.

Nakon remija bez golova sa Romom koji je i mogao da se smatra rezultatski prihvatljivim, Juventus je večeras isti rezultat upisao na gostovanju zanimljivom Empoliju. A više od svega može da ih brine što je Mota prvi put imao najjači tima na raspolaganju i što je Juve sa svim skupocenim letnjim pojačanjima delovao bezidejno i nemoćno kao u terminalnoj fazi kod Maksa Alegrija. Najviše treba da ih brine što večeras u Toskani nisu ni zaslužili ništa više od konačnih 0:0.

Izabrane vesti

Tijago Mota je izveo najjači tim od starta sezone. Iako je Perin na golu zamenio startera De Greogrija bez nekog valjanog objašnjena, sve ostalo je bilo blizu idealnog tima. Četiri od sedam velikih pojačanja su prvi put bili starteri. Pjer Kalulu na desnom beku, Daglas Luiz u vezi, Ten Kopmajners kao “desetka” i Niko Gonzales na desnom krilu. Jildiz je prešao na levo krilo, a kao naistureniji je standardno počeo Dušan Vlahović.

Ali, ni ovakav tim Juventusa nije ostavio pozitivan utisak. Kao da ga je vodio Maks Alegri… Na to su ličili. Čak je Empoli prvi zapretio, ali je Kalulu zaustavio Đasija u stopostotnoj šansi na poečtku meča. Najbolja i jedina Juventusova prilika u prvom poluvremenu je došla tek nakon više od pola sata igre. I to posle prekida. Gati je tukao glavom, ali je paragvajski golman Devis Vaskez nastavio da oduševljava na golu Toskanaca. Milan ima lep kapital u Vaskezu koji je u Empoliju na pozajmici…

Nešto bolje je Juventus otvorio drugi deo igre. Vlahović je nakon kornera šutirao glavom preko gola. U 50. minutu je Srbin imao još bolju šansu, izašao sam na Vaskeza, ali je Paragvajac opet izašao kao pobednik. Bio je Juve blizu gola i posle centaršuta Kambijaza u 52. minutu, ali su domaći stigli do lopte pre Nika Gonzalesa. I to je bilo sve…

Mota je shvatio da mora da menja i napravio je četvorostruku izmenu nakon sat vremena igre!

Ušla je sveža krv Fađoli, Vea, Mbangula i Tiram, a izašli su Lokateli, Jildiz i velika pojačanja Gonzales i Daglas Luiz koji je posebno razočarao. Uzalud… Čak je opasniji bio Empoli, ali je Perin zaustavio Pelegrija u sjajnoj šansi. Juventus je delovao beizdejno, Empoli vrhunski organizovano i opasno iz kontri. Osim nekih prosečnih pokušaja sa distance, Juventus ništa nije stvorio. Na kraju je Đasi u 95. minutu umalo presudio Bjankonerima ali ga je Gati zaustavio u poslednjem momentu.

Juventus je za ceo meč stvorio tri dobre prilike, dve je propustio Dušan Vlahović i verovatno će srpski napadač u narednim danima biti pod posebnim pritiskom jer ovo večeras je izgledalo baš slabo.

Ali, ne treba večerašnji meč samo gledati prizmu kroz loš Juventus. Empoli je možda i najprijatnije iznenađenje na početku sezopne. Sjajano je to upakovao Roberto Daversa u 3-5-2. Toskanci su pobedili Romu u Rimu, remizirali protiv Monce, Bolonje i sada Juventusa. Šest bodova uz takav raspored je puna kapa. Pogotovo što igra deluje ohrabrujuće.

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Komo - Bolonja 2:2 (1:0

/Kasale 5ag, Kutrone 53 - Kastro 76, Iling Džunior 90+1/

Empoli - Juventus 0:0

20.45: (1,32) Milan (5,60) Venecija (8,50)

Nedelja

12.30: (3,35) Đenova (3,35) Roma (2,35)

15.00: (1,90) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,50)

15.00: (1,85) Torino (3,60) Leče (4,90)

18.00: (4,50) Kaljari (3,50) Napoli (1,82)

20.45: (8,00) Monca (4,70) Inter (1,45)

Ponedeljak

18.00: (2,35) Parma (3,40) Udineze (3,25)

20.45: (1,65) Lacio (3,70) Verona (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan VlahovićTijago Mota

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara