(Star sport)
(Star sport)

Prvi znaci izlaska iz kome: Ovusu mrda, Zubairu daje

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 14:01

Dvojac iz Gane pokrenuo Partizan, ali tek sledi serija teških mečeva

U stanju kliničke smrti bio je Partizan. Vezan za bolničku posetlju, nije mogao ni makac. Ne danima, nego sedmicama, mesecima. Zato bi bilo neprikladno konstatovati kako je preko noći živnuo, ali se čini da je šok terapija, izazvana promenom na klupi, imala blagotovrno dejstvo. Pojavljivanje Sava Miloševića u svlačionici donelo je promenu nabolje, što se videlo u minule dve utakmice Mozzart Bet Superlige.

Sa povratnikom na klupu – iako nije vodio meč u Lučanima, ali jeste subotnji sa Tekstilcem – crno-beli su nagovestili izlazak iz kome. Pacijentu je i dalje potrebna intenzivna nega, zbog rana koje je pretrpeo od sredine jula, ali izgleda da se oporavlja. Proces će trajati verovatno duže od predviđenog, ali su dve pobede znaci prevazilaženja krize. U nekim davnim, po klub srećnim, vremenima, rezultati mečeva sa ekipama kao što su Mladost ili debitant iz Odžaka ne bi mogli da predstavljaju parametar vrednosti, međutim, sad jesu, ako se zna da nedavno Parni valjak nije mogao da izdrži trku sa OFK Beogradom, zastao je protiv IMT-a, mučio se sa Napretkom... Evropu da ne pominjemo.

Izabrane vesti

Savo je na prečac promenio raspoloženje igračima. Ocrtavalo se na njihovim licima da igraju sa više samopouzdanja, osećaju se komotnije na terenu, lakše ulaze u šanse. Konkretna potvrda stigla je kroz brojeve: na minula dva meča tim je dao sedam golova, a u sedam utakmica pre toga tek devet. Čak je moglo u 11. kolu Mozzart Bet Superlige da bude i efikasnije od 4:1, ali i ovako Grobari posle duže vremena imaju razlog za zadovoljstvo, makar što se tiče slike na terenu.

Naravno, bilo je propusta, poput skrivljenog jedanaesterca, još nekih grešaka u postavci ili predaji lopte, međutim, čak i u tim situacijama ekipa nije paničila kao što je bio slučaj za vreme boravka Aleksandra Stanojevića. Kao da odjednom nema straha od greške koji je mesecma nagrizao svlačionicu Parnog valjka. Niti pritiska koji je, moguće, sputavao pojedince.

Možda se baš zato desilo da najbolje izdanje otkako je stigao u Humsku ponudi Ibrahim Zubairu. Sigurno ima i do Miloševićeve postavke, da sačeka rivala na sopstvenoj polovini, a onda ga ugrožava kontrama, gde do izrazaža dolaze brzinske sposobnosti novajlije iz ubskog Jedinstva. Zubairu je dao vodeći gol, još jedan – efektniji –mu je poništio VAR i nagovestio da bi u šemama novog trenera mogao da bude uticajniji nego kod bivšeg, iako je baš na Stanojevićevom poslednjem meču bio najagilniji u večitom derbiju.

(Star sport)(Star sport)

Kakve su mogućnosti momka iz Gane, da li u kontinuitetu može da bude opasan po gol rivala, to će se tek videti, međutim, na crno-beloj strani Topčiderdskog brda su uvereni da će u liku Ibrahima Zubairua dobiti igrača i za narednu sezonu, kad bi mogao da nadođe, jer se i dalje zabavlja. A i u njoj će biti u statusu bonusa.

Niko ne sme da se usudi da predvidi kako će se Zubairu razvijati, baš kao ni šta može Leonard Ovusu, ali su svi u Partizanu prijatno iznenađeni partijama još jednog fudbalera iz Gane. Ako je krilni napadač doprineo golom, njegov sunarodnik – i zemljak (takođe rođen u Akri) – delovao je kao da je skinuo okove i počeo da igra fudbal normalno. Sve što je radio do početka sezone, kad bi povremeno dobijao šansu, uglavnom je bilo kontraproduktivno, da bi na minula dva meča bio možda ponajbolji pojedinac crno-belih. Nije (samo) zbog Ovusua Partizan dobio Mladost i Tekstilac, ali se videlo da mu se igra fudbal, da je željan terena.

Kod Stanojevića mu je status bio loš, svega triput se pojavio na utakmicama ove sezone i nijednom sa njim Parni valjak nije slavio (0:3 protiv kijevskog Dinama, 2:2 na gostovanju Luganu, 0:0 sa IMT-om), a sad dva trijumfa u razmaku od samo šest dana.

Nadam se da se podižemo. Kvalitetniji smo od Tekstilca i od Mladosti iz Lučana, uz dužno poštovanje tih ekipa. Vratilo nam se da protiv sastava iz Odžaka postignemo četiri gola, da bezbrižno privedemo utakmicu kraju, čak i u Lučanima je bilo malo nervoze, ali sada je sve dobro“, sumira utiske Nemanja Nikolić, strelac završnog gola, čime je ukrasio povratnički debi Sava Miloševića. „Sarađivali smo u prošlom mandatu, pa sam otišao u Vojvodinu. Savo će nam pomoći da pokažemo to što posedujemo. Imamo veliki kvalitet, što smo pokazali i danas. Bili smo malo u grču, ali smo se posle malo opustili i pobeda je legla kao kec na deset. Videli ste šta se sve dešavalo protiv Crvene zvezde. Nemamo prava mnogo da se radujemo, jer smo osramoćeni u derbiju. Sumiraćemo utiske prvo na zimu, a onda i u maju. Dotle: red, rad i disciplina“.

Kao što se može zaključiti iz Nikolićevih reči, razloga za preteranu radost nema. Naročito ako se zna da je Partizan tek peti na tabeli i da mu posle pauze – u njoj će biti održana Skupština kluba, 11. oktobra – sledi set zahtevnih utakmica, sa Novim Pazarom i TSC-om u gostima, te Čukaričkim i kragujevačkim Radničkim kod kuće. Da se na njima vidi uticaj Sava Miloševića.



tagovi

FK PartizanSavo MiloševićLeonard OvusuIbrahim Zubairu

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara