KORONA I SPORT - UŽIVO: nedelja, 15. mart

Vreme čitanja: 6min | ned. 15.03.20. | 22:24

Poslednje vesti o pandemiji korona virusa i njenom uticaju na sport...

To bi bilo sve za danas. Laku noć i čuvajte se...

23.23 - Pregled dana završavamo informacijom iz Italije, da će Serija A teško da se igra i tokom aprila. Krajem maja u najboljem slučaju. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti

22.31 - I Crvena zvezda je otkazala sve aktivnosti. Opširnije OVDE.

22.27 - Iako ceo svet pokušava da se ponaša odgovorno, predsednik Lacija Klaudio Lotito i dalje tera fudbalere rimskog kluba da treniraju. Istovremeno, Lotito je vlasnik i drugoligaša Salernitane, čiji fudbaleri su, takođe, svakodnevno na terenu. Zbog toga se Lotito suočava sa snažnih pritiskom Unije italijanskih fudbalera da raspusti ekipe, po uzoru na druge klubove, ali zasad odoleva.

22.13 - Vuku se razumni potezi i u svetskim okvirima, pa je tako Barselona naložila da se prekinu sve aktivnosti kako prvog tima, tako i mlađih kategorija. Legendarni Patrik Klajvert pozvao je ljude širom sveta da ne izlaze iz svojih domova, kako ne bi širili zarazu. 

21.34 - Očekivano, Partizan je otkazao sve treninge prvog tima i mlađih kategorija. Opširnije OVDE. Očekuje se da sličan potez povuku i drugi klubovi, ne samo fudbalski, jer tokom vanrednog stanja sport staje. Nema potrebe ni za treninzima. Do daljeg.

20.58 - Meksikanci su popustili. Prekinuta je i tamošnja liga... Očekivano.

20.45 - Marko Pantelić je testiran pozitivno na virus korona. Opširnije OVDE

20.39 - UVEDENO JE VANREDNO STANJE NA TERITORIJI SRBIJE. Opširnije OVDE.

20.38 - Užasan dan na Apeninima. Italija je objavila da je u ovom  trenutku broj zaraženih u Italiji 24.747 slučajeva inficiranih, od čega 1.809 smrtnih slučajeva. Čak 368 preminulih u poslednja dva dana. Prve žrtva su zabeležene na Sardiniji i u Kalabriji. Broj žrtava u Evropi premašio je 2.000. 

19.36 - Svi sportski događaji, bilo pojedinačni, bilo ekipni, otkazani su na teritoriji Holandije do 6. aprila. I da do navedenog termina nijedan klub ne sme da radi, kako bi se sprečilo širenje virusa korona. Samim tim, nema ni utakmica...

19.31 - Očekivan potez povukao je KK Olimpijakos. Grčki velikan je odlučio da svim strancima dozvoli odlazak kućama na neodređeno vreme, s obzirom da u narednom periodu neće biti mečeva Evrolige, samim tim ni potrebe da crveno-beli iz Pireja treniraju. Prethodno je identično reagovalo rukovodstvo Žalgirisa.

17.24 - Španci kažu: "igraće se". Ruku na srce, još niko ne zna kako i kad, ali predsednik La Lige je siguran da će se sezona privesti kraju. Opširnije OVDE.

18.39 - Odmah posle vesti da su petorica igrača Valensije zaražena virusom korona, reagovala je Atalanta. Svi igrači kluba iz Bergama, uključujući i stručni štab i medicinsko osobolje, izlovani su i ostaće u karantinu do 24. marta. Svima koji su putovali u Španiju date su smernice kako da se ponašaju u narednom periodu, pre svega kad je reč o higijeni.

18.00 - Pari Sen Žermen je zvanično objavio da je prekinuo sve sportske aktivnosti kluba, treninge i slično, najmanje do srede. No, kako se razvija situacija sa virusom korona, verovatno će i potrajati.

17.01 - NAJNOVIJA VEST: Vlada Srbije je donela zaključak kojim se zabranjuju javna okupljanja u zatvorenim prostorijama na maksimalno 50 ljudi. Podsetimo, predthodna odluka podrazumevala je da najviše na jednom mestu može da se skupi 100 ljudi. Sve ovo vodi ka odluci da bi uskoro moglo da bude prekinuto fudbalsko prvenstvo, ali da sačekamo...

16.02 - Noćašnja vest da se Kristijano Ronaldo direktno uključio u borbu protiv koronavirusa tako što je svoje hotele pretvorio u prihvatilišta za inficirane, te organizovao lekarske službe koje sam plaća, ispostavilo se, nije tačna.

15.58 - Nekadašnji reprezentativac Engleske i jedan od najboljih fudbalera Mančester Junajteda u 21. veku - Vejn Runi, žestoko je udario po fudbalskim vlastima na Ostrvu i Vladi Velike Britanije. Opširnije OVDE

15.50 - Brazilski fudbaler poljskog porekla Tijago Čonek izrastao je u pravog heroja Ferare. Taj italijanski grad, kao i većina na severu zemlje, žestoko pati poslednjih dana usled pandemije koronavirusa. I kao što to to obično biva, teška vremena uvek iznedre neke svoje junake. Ali na površinu često isplivaju i neljudi. Opširnije OVDE

14.35 - Haos u Valensiji – posle Ezekijela Garaja potvrđena su još čak četiri pozitivna testa na COVID-19! Među njima je i jedan član lekarskog tima kluba... Ovu vest potvrdila je Valensija na zvaničnom klupskom sajtu. 

12.39 - Nedavno je obelodanjeno da bi klubovi iz španske Primere i Segunde mogli zajedno da izgube preko 687.000.000 evra ako se takmičenja ne budu nastavila, a sada iz Italije stižu informacije da bi timovi iz Serije A sami mogli da ostanu bez čak 700.000.000 evropskih novčanica! Opširnije OVDE

12.34 Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da moramo da budemo spremni i na upotrebu vojske u civilne svrhe i na vanredno stanje.
"Svakako treba da budemo spremni, da nas ne iznenadi bilo koja odluka - da li će biti reč o vanrednom stanju ili o upotrebi vojske u civilne svrhe", naglasio je Selaković i dodao da će verovatno i škole biti zatvorene.

12.15 ZVANIČNO: Ezekijel Garaj postao je prvi fudbaler u španskoj Primeri koji je pozitivan na virus korona!

12.05 - Ko kaže da nema šta da se odigra? Preko 150 sportskih događaja, sve na jednom mestu - mozzartbet.com! Opširnije OVDE.

11.45 - Klubovi italijanske Serije A mogli bi potencijalno da izgube čak 700.000.000 evra u slučaju da se takmičenje ne završi do kraja! Opširnije OVDE.

10.41 - UEFA sprema novu ideju zbog poremećenog rasporeda izazvanog pandemijom korone. Ideja koju će u utorak predstaviti čelnicima 55 evropskih fudbalskih saveza je da se igraju Fajnal for Lige šampiona i Lige Evrope. Opširnije OVDE.

10.20 - Svi košarkaši Nižnjeg Novgoroda su testirani na virus korona i svi su rezultati negativni, saopštio je taj ruski klub.

09.15 - Norveška će u ponedeljak zatvoriti sve luke i aerodrome. To znači da niko neće moći niti da uđe, niti da izađe iz zemlje. Čini se da je posle svega odluka UEFA najmanje bitna, utakmice Norveška - Srbija planirane za 26. mart sigurno neće biti...

09.03 - Svi sportski događaji u Saudijskoj Arabiji predviđeni za naredne dane suspendovani su. 

08.51 - Katalonski Sport jutros ekskluzivno javlja da će Barselona tražiti od španskih fudbalskih vlasti da bude proglašena za šampiona za sezonu 2019/20 ukoliko šampionat bude definitivno prekinut. Podsetimo, Španija je trenutno totalno paralisana usled pandemije koronavirusa i mali su izgledi da se lopta ponovo zakotrlja u skorije vreme...

08.44 - Zabeležen je još jedan slučaj virusa korona u NBA ligi! Posle Rudija Gobera i Donovana Mičela - u međuvremenu demantovano da je i Emanuel Mudijej pozitivan na test - COVID-19 ima i Kristijan Vud. Opširnije OVDE

08.40 - Španska Marka noćas je donela vest da se Kristijano Ronaldo direktno uključio u borbu protiv koronavirusa. On je vlasnik lanca hotela u nekoliko zemalja širom Evrope (Španija, Francuska, Portugalija...) i odlučio je da sve svoje objekte privremeno pretvori u bolnice, gde će se zaraženi lečiti. To nije sve. Ronaldo planira da lično plaća sve doktore koji će raditi u tim objektima, kao i prateće osoblje... 

08.33 PRESEK:  U svetu je od koronavirusa do jutros zaraženo tačno 152.898 osoba, od kojih je preminula 5.971 osoba u 137 zemalja i teritorija, javila je agencija Frans pres pozivajući se na podatke nadležnih organa i Svetske zdravstvene organizacije. Najveći broj zaraženih u poslednja 24 sata zabeležen je u Italiji, gde je broj inficiranih sada 21.157, dok je registrovan 1.441 smrtni slučaj. U Kini, gde se u decembru pojavila bolest, ima 80.824 zaraženih, od kojih je umrlo 3.189 i izlečeno 65.541. Posle Kine i Italije koje su najviše pogođene virusom, slede Iran sa 611 mrtvih i 12.729 zaraženih, Španija sa 183 smrtna slučaja i 5.753 zaraženih i Francuska gde je preminula 91 osoba i 4.500 zaraženo.

08.31 - Kako javljaju beogradski mediji predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti večeras u 20 časova posle niza sastanaka koje će imati tokom čitavog dana. Očekuje se da Vučić do kraja dana donese odluku o uvođenju vanrednog stanja...

08.26 - Za početak jedna dobra vest: od sinoć u 20 sati do jutros u 08.00 nije bilo uzoraka za testiranje u Srbiji. To znači da nema podataka da ima novoinficiranih. I dalje smo na brojci 46 u našoj zemlji. Do osam časova 15. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Poštovani čitaoci MOZZART Sporta, zdravi nam bili. Nažalost, umesto o sportu, i danas ćemo dobrim delom pisati o pandemiji korona virusa i prilikama u svetu, s posebnim osvrtom na aktivnosti sportista i sportskih kolektiva.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara