(Star sport)
(Star sport)

Prvi uspeh Saše Ilića u Rusiji: Sa ivice ambisa do opstanka u ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 19:21

Nižnji Novogord dobio Arsenal iz Tule na gostovanju

Prvi veliki rezultat Saše Ilića na teritoriji Rusije. Bio je na ivici, jednom nogom iznad abmisa, a našao je način da se spase i Nižnji Novogordu osigura nastavak života u tamošnjoj Premijer ligi. Tim srpskog stručnjaka je obezbedio opstanak tako što je u revanšu baraža savladao Arsenal u Tuli (2:0), samo tri dana pošto je član Druge ligi slavio na njegovom terenu (2:1).

Zanimljivo, bila je ovog prva pobeda Nižnjija u trenerskom mandatu Saše Ilića, angažovanom pre nekoliko sedmica posle rastanka sa Sergejem Juranom. I tek druga utakmica, posle debija sa moskovskim Spartakom, bez primljenog gola.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je Nižnji slavio pogocima posle centaršuteva. Opredeljenje da se ubačajima u kazneni prostor poremeti odbrana Arsenala pokazalo se dobitnom kombinacijom, jer je tako najpre Kirilj Boženov pogodio u 18. minutu, da bi u 58. nespretno reagovao Erving Botaka Joboma i to je bilo dovoljno za očuvanje statusa. Zanimljivo, Joboma je bio strelac autogola i prvom susretu, tako da je najveći tragičar Arsenala i talisman ekipe iz Novogoroda.

Doduše, ima i do Ilićevih odluka. Nekadašnji as Partuzana je sklonio iz prvih 11 Kučajeva i Gocuka, bez kojih je bilo nemoguće zamisliti Nižnji, dok je vezista Carukjan prvi put u karijeri bio starter na prvenstvenoj utakmici i bio je jedan od ključnih faktora pobede.

Za razliku od Nižnji Novgoroda, Ural nije ostao u društvu najboljih, iako je u revnašu savladao Arkon iz Toljatija (2:1), ali je doskorašnji drugoligaš otišao u viši rang usled pobede u prvoj utakmici (2:0).



tagovi

Nižnji NovgorodSaša IlićPremijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara