Uteha za Građane

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.03.20. | 11:55

Aston Vila jeste klub sa bogatom istorijom, međutim, prošle su skoro dve i po decenije od kada su poslednji put uzeli trofej

Jasno je svakom ko je ikada prošao pored nekog fudbalskog stadiona da je Mančester Siti apsolutni favorit u finalu Liga kupa. Međutim, imaju i navijači Aston Vile pravo da se nadaju čudu. Uostalom, i u polufinalu su momci iz Birmingema važili za autsajdere protiv odličnog Lestera, pa su kao gosti odigrali 1:1, da bi u revanšu na svom terenu savladali Lisice pogotkom Trezegea u trećem minutu nadoknade.

Naravno, dalo bi se sada spekulisati na temu „šta bi bilo, kad bi bilo”… Odnosno, da li bismo imali ovakvo finale da su engleski fudbalski moćnici izašli u susret Liverpulu, čiji se četvrtfinalni duel s Vilom poklopio sa učešćem na Svetskom klupskom prvenstvu, pa su protiv ekipe Dina Smita izašli omladinci Crvenih. No, sumnjamo da Građani mnogo žale zbog ovakvog raspleta jer su im ovaj i FA kup jedine šanse da i ove godine osvoje neki domaći trofej.

Izabrane vesti

PRELAZZI: Mark Bosnić – deset grama dnevno, gospođica „Vonderbra“ i Savovo finale Liga kupa

Sumnjali smo poslednjih dana u psihološku stabilnost momaka Pepa Gvardiole zbog kazne koju je Sitiju izrekla UEFA (dve godine suspenzije), međutim, oni su uspeli da se fokusiraju na obaveze, a uvereni smo da će tako biti i sada. Istina, iza njih je teško gostovanje Real Madridu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, no ni eventualni umor ne bi smeo da utiče na njihov trijumf na Vembliju.
"Uopšte nije sporno, da mogu da biram, radije bih izabrao Premijer ligu nego Liga kup, ali kada su se stvari tako posložile, naravno da ćemo da pokušamo da idemo do kraja i u ovom takmičenju. Biće nam i taj uspeh sladak, a moji igrači su sjajni i spremni za novi trijumf", rekao je Gvardiola

Aston Vila jeste klub sa bogatom istorijom, međutim, prošle su skoro dve i po decenije od kada su poslednji put uzeli trofej (baš u Liga kupu). Smit ima i više kadrovskih problema nego Gvardiola, a mi vam umesto dvojke saverujemo MOZZART kombinacije 2-2&3+ i 1+I&2+II.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara