Prvi spisak Holandije bez Kumana: Izgubljena bitka sa Nemcima za beka, petorica debitanata čekaju šansu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 17:07

Nema De Lihta

Holandija počinje život posle Ronalda Kumana. Selektor koji je vratio Lale u vrh evropskog fudbala se odlučio za Barselonu, a kao privremeno rešenje će ga menjati dosadašnji asistent Dvajt Lodevegs. On će voditi utakmice u Ligi nacija protiv Poljske (4. septembar) i Italije (7. septembar) za koje je danas saopšten spisak. Nema dileme da je u pitanju Kumanov spisak, ali će se zvanično voditi kao prvi spisak posle njegovog odlaska.

Na listi pozvanih igrača nema Juventusovog štopera Matijsa de Lihta koji se oporavlja od povrede i to je najveći izostanak. Takođe, nema ni sjajnog Atalantinog levog beka Robina Gosensa koji ima nemačko i holandsko državljanstvo. Holanđani su se nadali da će ga ubediti da igra za njihovu reprezentaciju, ali izgleda da nisu uspeli i da će Gosens zaigrati za Pancere.

Izabrane vesti

Od novih imena na listi holandskog tima treba izdvojiti mladog Ajaksovog štopera Pera Šursa koji je zamena za povređenog De Lihta. Tu su i Alkmarov levi bek Oven Vajndal, talentovani Mohamed Ihataren iz PSV Ajndhovena, Alkmarov vezista Tun Kopmajners i iskusni golman Marko Bizot, takođe iz AZ Alkmara. Svi oni čekaju šansu na debi za Lale.

Golmani: Marko Bizot (AZ), Jasper Silesen (Valensija), Tim Krul (Norič), Jeron Zut (PSV).

Odbrana: Natan Ake (Mančester Siti), Dejli Blind (Ajaks), Leroj Fer (Fajenord), Virdžil van Dijk (Liverpul), Denzel Damfris (PSV), Hans Hatebur (Atalanta), Per Šurs (Ajaks), Keni Tete (Lion), Jul Veltman (Brajton), Stefan de Fraj (Inter), Oven Vajndal (AZ).

Vezni red: Doni van de Bek (Ajaks), Mohamed Ihataren (PSV), Frenki de Jong (Barselona), Tun Kopmajners (AZ), Kvinsi Promes (Ajaks), Davi Proper (Brajton), Marten de Roon (Atalanta), Kalvin Stengs (AZ), Kevin Strotman (Marselj), Toni Viljena (Krasnodar), Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul).

Napad: Rajan Babel (Galatasaraj), Stiven Bergvajn (Totenhem), Majron Boadu (AZ), Memfis Depaj (Lion), Luk de Jong (Sevilja), Vut Veghorst (Volfzburg). 


tagovi

reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara