©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 20. februar): Marširamo kroz Ligu Evrope čekajući Orlove da objasne Fincima kome je mesto na EP

Vreme čitanja: 5min | čet. 20.02.20. | 08:12

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju ovog četvrtka

KLUB BRIŽ – MANČESTER JUNAJTED, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Ekipa Mančester junajteda i dalje ima velike oscilacije u formi. Pre duela sa Čelsijem u Londonu u ponedeljak uveče imali su Crveni đavoli mini-seriju od tri utakmice bez pobede. Tim Olea Gunara Solšera je kroz grupnu fazu Lige Evrope kao pobednik, ispred AZ Alkmara, Partizana i Astane. Pre tri godine Junajted je bio pobednik ovog takmičenja. Lider belgijskog prvenstva niže utakmice bez poraza, u prvenstvu ih je spojio 12, poslednji put je izgubio još u novembru od Antverpena. Dakle, Klub Briž ne može se marginalizovati.

Izabrane vesti

AJNTRAHT – SALCBURG, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Orlovi su trenutno na desetom mestu u Bundesligi u kojoj su posle serije od pet mečeva bez poraza izgubili od Dortmunda sa 4:0. U grupnoj fazi ovog takmičenja završili su na drugom mestu iza Arsenala, a iako su dobili Engleze, gubili su od Gimaraisa i Standarda. Salcburg je bio u grupi Lige šampiona sa Napolijem, Liverpulom i Genkom, a na ovo dolazi posle poraza od LASKA u domaćem prvenstvu. Ovo će biti njihov prvi međusobni susret.

OLIMPIJAKOS – ARSENAL, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Počeli su navijači Tobdžija polako da zaboravljaju kada su poslednji put njihovi miljenici odneli ligašku pobedu, a taj negativni trend prekinut je u prošlom kolu Premijer lige tako što je pregažen Njukasl (4:0), te izabranici Mikela Artete u dobrom raspoloženju putuju u Pirej na megdan Olimpijakosu. Sa druge strane, Olimpijakos je kao trećeplasirani iz grupe u kojoj su bili Crvena zvezda, Totenhem i Bajern izborio plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Grčki tim je prvi u tamošnjoj Superligi sa 60 bodova, a bez poraza je od 26. novembra kada je izgubio od Totenhema u gostima.

HETAFE – AJAKS, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Hetafe je grupnu fazu takmičenja završio u velikom stilu. Savladao je Krasnodar sa 3:0, a sva tri gola postigao je u razmaku od samo deset minuta. U Primeri ove sezone predstavlja najprijatnije iznenađenje s obzirom da trenutno zauzima treće mesto na tabeli iza Reala i Barselone. Ajaks s druge strane nema pravog rivala u domaćem prvenstvu, dok je iz Lige šampiona eliminisan pošto je na svom terenu izgubio od Valensije. Biće ovo premijerno odmeravanje ovih timova.

LUDOGOREC – INTER, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Ludogorec je posle 21 odigrane utakmice u domaćem prvenstvu na čelu tabele uz sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Levski. Uz samo dve pobede u grupnoj fazi, i uz najgori defanzivni učinak u Ligi Evrope imali su sreće da se uopšte i plasiraju u šesnaestinu finala. Inter je dobre igre u Seriji A preneo i na evropske terene, međutim u LŠ nije mogao dalje pored Barselone i Dortmunda. Razlika u kvalitetu, kao i podatak da Inter nije gubio na strani još od novembra prošle godine stavlja Italijane u ulogu favorita u prvom zvaničnom odmeravanju ovih klubova.

ŠAHTJOR – BENFIKA, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Šahtjor je grupnu fazu takmičenja završio na trećem mestu iza Atalante. U domaćem prvenstvu zauzima vodeće mesto sa deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Benfika je bila bodovno izjednačena sa četvrtoplasiranim Zenitom u grupnoj fazi, ali je zbog bolje gol razlike završila u Ligi Evrope. Kada su gostovanja u pitanju Orlovi nisu slavili ni na jednom od prethodna tri u Evropi, dok je Šahtjor veoma dobar na svom terenu. Dva tima poslednji put odmerila su snage pre više od decenije i tada su obe ekipe ostvarile po jednu pobedu. 

ROMA – GENT, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Vučica se davi u sopstvenim greškama. Prvo X protiv Lacija, a zatim trostruka kiks serija sa Sasuolom, Bolonjom i Atalantom uz pregršt primljenih golova, tako da ni Edin Džeko ne može da popravi ono što defanzivci mogu kroz uši da prime. Belgijanci igraju stabilno, prilično su rasterećeni jer nemaju bitnijih problema s povredama, pa na Olimpiko stadionu mogu da pokušaju da osujete namere načelno boljeg rivala s kojim su 2009. igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Roma je tada u prvom meču slavila sa 3:1, a zatim uništila Gent sa 1:7.

LEVERKUZEN – PORTO, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Aspirindžije u prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv Porta dočekuju s puno samopouzdanja. Na dva poslednja bundesligaška susreta Verkself je postigao sedam pogodaka i oba puta se vraćao iz mrtvih. Od Dortmunda je gubio sa 1:2 i 2:3, da bi okrenuo do konačnih 4:3. I Porto je u dobrom momentu, vezao je tri pobede (tukao između ostalih Benfiku, vratio se u borbu za titulu), ali u Nemačku će bez iskusnog štopera Pepea, odnosno jednog od svojih najvrednijih fudbalera, zadnjeg veznog – Danila Pereire. Obojica su povređeni.

VULVERHEMPTON – ESPANJOL, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Vulvsima se od pobede nad Sautemptonom baš ne da u Premijer ligi. Poraz od Liverpula, a zatim dva X ishoda sa Mančester Junajtedom, te Lesterom znak su da nadmenost ne sme da ih zanosi protiv objektivno fudbalski manje jakog Espanola. Ako se pitate zašto govorimo o slabom Espanjolu, onda se setite da je upravo ovaj tim na fenjeru Primere, odnosno da mu je opstanak u španskoj eliti sada najprimarniji.

FINSKA – SRBIJA, 18.00
(Košarka, Kvalifikacije za EP)

Srbija u predigru za Evrobasket 2021. godine ulazi s novim selektorom, stručnim štabom i nekoliko debitanata. Selekcija Finske je ranijih godina znala da bude trn u oku favoritima. Igor Kokoškov imao je minimalno vreme za upoznavanje sa ekipom, implementiranje svoje filozofije i taktike, odnosno pripremu utakmice gde je Srbija na papiru apsolutni favorit. Nadamo se da će iskustvo jednog Miroslava Raduljice ili povratnika Novice Veličkovića odigrati značajnu ulogu za tako važnu, žarko željenu pobedu Srbije.

FENERBAHČE – REAL MADRID, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Utakmica je sve manje, a Fener je i dalje van najboljih osam. Žocovi momci imaju tri pobede na poslednje četiri utakmice u Evroligi, a na noge im dolazi Real Madrid koji je vezao tri trijumfa. Dakle, Fener mora da napadne, ali Real sigurno neće doći turistički u Istanbul. Obradović je imao brojne poteškoće sa svojim timom ove sezone, ali može da ga raduje dobra igra De Koloa, Kalinića i Veselog.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara