©Reuters
©Reuters

Prvi aperkat u lice Slotovog Liverpula: Majstorija neostvarene nade utišala Enfild (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.09.24. | 17:59

Notingem Forest šokirao Crvene, Hadson Odoi je već sada isplatio 3.500.000 evra, koliko je plaćen Čelsiju

Ne može da prođe to tako lako... Imao je Liveprul perfektan avgust, dementovao je Arne Slot sve "Neverne Tome" i pokazao da navijači imaju prava da veruju da je doskorašnji stratreg Fajenorda naslednik plamena koji je za devet godina u klubu goreo pod budnim okom Jirgenea Klopa. Čim je prošla reprezentativna pauza, dobio je Holanđanin potvrdu da je Premijer liga preteško takmičenje, da bi tek tako mogao da ušeta i krene da dominira u kontinuitetu. Liverpul Arnea Slota doživeo je prvi udarac u lice, pošto je poražen na Enfildu od Notingem Foresta 0:1 (0:0), a heroj trijumfa ekipe Nikole Milenkovića bio je rezervista Kalum Hadson Odoi.

Bivša velika nada Fulama, Totenhema i uopšteno engleskog fudbala letos je otkupljena za svega 3.500.000 evra od Čelsija, a sada je majstorskim golom u 72. minuta praktično već isplatila pomenutu sumu novca. Sve je krenulo od izgubljene lopte Darvina Nunjesa na ivici protivničkog šesnaesterca, Elanga je u kontri filigranskom dijagonalom proigrao Hadson-Odoija, a 24-godišnjak je posle serije driblinga milimetarski precizno šutirao sa oko 15 metara i savladao Alisona. Liverpul je prvi put od 1969. godine poražen od Notingem Foresta na Enfildu.

Izabrane vesti

Bio je Luis Dijas verovatno najbolji igrač Liverpula tokom avgusta, najpre je slomio otpor Brentforda u drugom kolu, a zatim ušao u košmare navijača Mančester Junajteda posle briljantne partije i dva pogotka na Old Trafordu. Na krilima partija u klubu, nadovezao je Kolumbijac i odličan reprezentativni "prozor", gde je dao gol u remiju protiv Perua, a onda učestvovao i u trijumfu nad svetskim šampionima Argentincima. Da bi i danas mogao da bude najagilniji igrač Redsa, pokazao je Dijas u ranoj meča današnje utakmice. U 17. minutu oduzeo je loptu protivničkom defanzivcu u završnoj trećini, driblingom izbacio preostalog čuvara i udarcem sa oko 15 metara iskosa skoro da je polomio stativu.

Prvih dvadesetak minuta obeležila je i velika zabrinutost Liverpulovih navijača u dve situacije. Prvo je pomoć na travi ukazivana Endiju Roberconu, a zatim i Aleksisu Mekalisteru. U prvih mah se činilo da se radi o povredama koje će izbaciti Škota i Argentinca iz igre, ali su posle višeminutnih tretmana ipak nastavili. Ostatatak prvog poluvremena u potpunosti je pripao golmanu Notingema Matsu Selsu. Belgijanac je dva puta spašavao tim, posle voleja Dijoga Žote i udarca glavom Mekalistera. Jeste bivši član Anderlehta i Strazbura u jednoj situaciji odregovao neopreznije nego što bi morao, pošto je ispustio loptu na gol-liniji, ali se na vreme pribrao i ispravio grešku.

Jeste Liverpul stvorio tri velike šanse u prvom poluvremenu, ali generalno gledano nije igra Crvenih u prvom poluvremenu bila tečno kao na prethodnoj utakmici - protiv Mančester Junajteda. Uprkos tome, Arne Slot nije posegnuo za izmenom u poluvremenu. Za razliku od holandskog kolege, Nuno Espirito Santo je uveo Kaluma Hadson Odojia, umesto povređenog Nikolasa Domingesa i tako pokazao da ne želi da do pozitivnog rezultata stigne totalnom defanzivom.

Morao je na kraju i Slot da reaguje, napravio je trostruku izmenu u 61. minutu, pokušao sa Kodijem Gakpom i Darvinom Nunjesom, a umesto Mekalistera kog je povreda iz prvog poluvremena ipak sustigla, u igru je ušao Konor Bredli. Sve izmene ispostavile su se promašajima. Prilikom gola za Forest, Nunjes je izgubio loptu na ivici protivničkog kaznenog prostora i tako otvorio kontru Foresta, a Bredli je u situaciji 1 na 1 bio totalno nemoćan pred naletom driblinga Hadson Odoijia. Nije mladom defanzivcu od preterane pomoći u pomenutoj situaciji bio ni Ibrahima Konate.

Jalovo je napadao Liverpul do kraja utakmice, nije stvarao velike šanse, a odbrana na čelu s štoperskim tandemom Milenković - Muriljom, rutinski je odradila posao i očuvala Forestu status neporaženog. Dvostruki šampion Evrope sada ima dve pobede i dva remija, iliti osam osvojenih bodova od mogućih 12. Odličan početak sezone za jedan od timova, koji već nekoliko sezona zaredom slovi za kandidata za ispadanje, ali iznova uspeva da pokaže da je potcenjen.

Liverpul već za tri dana startuje sezonu u Ligi šampiona, kada će na San Siru gostovati Milanu. Sledeće subote ponovo će premijerligašku utakmicu odigrati na domaćem terenu, kada na Enfild stiže Bornmut. Tim Nuna Espirita Santa u sledećem kolu čeka novo gostovanje - Brajtonu.

Na Krejven Kotidžu viđen je meč s dramatičnim završetkom. Fulam je vodio protiv Vest Hema od 24. minuta golom Raula Himenesa, ali je tim Saše Lukića poklekao u poslednjim sekundama. Na brzinu su Čekićari izveli aut u petom minutu nadoknade, Džerod Bouen je protutnjao pored gol-aut linije i poslao pas ka Deniju Ingsu. Bivši igrač Liverpul je elegantno primio loptu, napravio korak unapred i udarcem u bliži ugao gola Bernda Lena šokirao pristalice Kolibaša.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Sautempton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6/

Kristal Palas - Lester 2:2 (0:1)

/Mateta 47, 90+2pen - Vardi 21, Mavididi 46/

Fulam - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Himenes 24 - Ings 90+5/

Brajton - Ipsvič 0:0

Mančester Siti - Brentford 2:1 (2:1)

/Haland 19, 32 - Visa 1/

Liverpul - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Hadson Odoi 72/

18.30: (1,58) Aston Vila (4,00) Everton (5,90)

21.00: (3,50) Bornmut (3,60) Čelsi (2,05)

Nedelja

15.00: (2,95) Totenhem (3,60) Arsenal (2,45)

17.30: (3,50) Vulverhempton (3,60) Njukasl (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara