Prvak sveta sa Francuskom potpisao za AEK

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 15:56

Došao kao slobodan igrač

Olimpijakos je pre nekoliko dana iznenadio fudbalsku planetu dovođenjem brazilske legende Marsela, a danas je i gradski rival AEK dao zvučan odgovor.

Atinski žuto-crni su potvrdili da su doveli francuskog beka Đibrila Sidibea, aktuelnog prvaka sveta.

Izabrane vesti

Sidibe je stigao kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor u Monaku i potpisao je saradnju na tri godine. Iako se donedavno pominjao kao želja Notingem Foresta, novi premijerligaš se na kraju ipak odlučio za drugog slobodnog igrača - Serža Orijea. Prelazni rok je prošao, klubovi su uglavnom završili sa transferima i Sidibe je procenio da je AEK najbolja od opcija koje je imao.

Francuz ima 30 godina, najbolje se snalazi kao desni bek, ali je u karijeri često igrao i kao levi pa se može zaključiti da je AEK dobio univerzalno pojačanje za bekovske pozicije. Ponikao je u Troi iz koje je kao 20-godišnjak prešao u Lil, a odatle ga je za 15.000.000 evra kupio Monako. Već u prvoj sezoni je oduševio i bio deo one čuvene genaracije sa Mbapeom, Lemarom, Fabinjom, Bernardom Silvom, Mendijem, Bakajokom i ostalima koji su osvojili tiulu u Ligi 1 i igrali polufinale Lige šampiona.

Iako se dobar deo te generacije rasprodao za veliki novac, Sidibe nije naplatio tu sezonu. Ostao je u Monaku, igrao standardno i 2018. zaslužio mesto na spisku francuske reprezentacije za Mundijal u Rusiji. Bio je deo ekipe Didijea Dešana koja je tog leta u Rusiji osvojila titulu prvaka sveta, a odigrao je jedan meč na turniru.

Ostao je još jednu sezonu u Kneževini posle koje se okušao u Premijer ligi i otišao u Everton na jednogodišnju pozajmicu. Igrao je te sezone u većini mečeva ali su Karamele ipak rešile da ga ne otkupe i vratile su ga u Monako gde je polako padao u drugi plan pored Rubena Agilara a od prošle zime i Brazilca Vandersona pa mu klub nije ponudio novi ugovor.

Na kraju, u AEK je došao kao kapitalno pojačanje i aktuelni prvak sveta. Atinski klub je ovog leta od zvučnijih pojačanja doveo Mijata Gaćinovića, Domagoja Vidu, Niklasa Elijasona...


tagovi

Đibril SidibeLetnji prelazni rok 2022AEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara